Παρίσι 2024: Με κομμάτια σίδερο από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι 2024: Με κομμάτια σίδερο από τον Πύργο του Άιφελ τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν μαζί τους ένα κομμάτι του συμβόλου του Παρισιού, λένε οι υπεύθυνοι των Αγώνων

paris_medals_0
Τμήματα από το απόλυτο σύμβολο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ, θα έχουν τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Κατά την παρουσίαση των μεταλλίων την Πέμπτη οι διοργανωτές εξήγησαν ότι θα έχουν εξάγωνα τμήματα που έχουν σφυρηλατηθεί από παλιοσίδερα του μνημείου.

2024 Paris Olympics reveal their new medal design

The Paris Olympics medals are monumental: They're made with metal chunks from the Eiffel Tower



paris_medals_2
Το χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων: το κεντρικό τμήμα είναι κατασκευασμένο από τμήμα του Πύργου του Άιφελ
paris_medals_1
Η πίσω όψη του χρυσού μεταλλίου
paris_medals_3
Η θεά Νίκη ανάμεσα στην Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ
paris_medals_4
Τα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων


«Είναι η ευκαιρία για τους αθλητές να φέρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Παρισιού», δήλωσε ο Τιερί Ρεμπούλ, δημιουργικός διευθυντής του Παρίσι 2024.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τμήματα από τις σιδερένιες δοκούς και άλλα μέρη του Πύργου του Άιφελ που αντικαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων. Όλα αυτά τα μεταλλικά τμήματα ήταν αποθηκευμένα για χρόνια σε μια αποθήκη σε μυστική τοποθεσία.

Το σχήμα με τις έξι γωνίες συμβολίζει τη Γαλλία, την οποία οι Γάλλοι αποκαλούν «Εξάγωνο» λόγω του σχήματός της στον χάρτη.

Τα μετάλλια σχεδίασε γαλλική εταιρεία πολυτελών κοσμημάτων με έδρα το Παρίσι ενώ θα παραχθούν από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας, σε 5.084 κομμάτια.

Στο πίσω μέρος των Ολυμπιακών μεταλλίων απεικονίζεται, όπως πάντα, η θεά Νίκη να ορμά προς τα εμπρός, με την Ακρόπολη στη μία πλευρά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη.

Τα μετάλλια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες παρουσιάζουν μια άποψη του Πύργου του Άιφελ από κάτω και φέρουν τη σφραγίδα Παρίσι 2024 σε γραφή Μπράιγ - ως φόρο τιμής στον Γάλλο Λουί Μπράιγ, ο οποίος εφηύρε το σύστημα ανάγνωσης και γραφής για άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Μάνδρα: «Βοήθεια με σκοτώνουν» - Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Σταματούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία - Θα γίνονται μόνο για επείγοντα περιστατικά

ΠΑΣΟΚ - Επεισόδιο στην ΚΟ για τα ομόφυλα: «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω» είπε η Γιαννακοπούλου στον Κουκουλόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης