Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν πως έπληξαν αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν πως έπληξαν αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποδίδουν σε κάθε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας» ανέφερε εκπρόσωπος των Χούτι

us_jazz
Επίθεση εναντίον του αμερικανικού στρατιωτικού φορτηγού πλοίου «Ocean Jazz» στον Κόλπο του Άντεν πραγματοποίησαν οι Χούτι τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κινήματος της Υεμένης.



«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να ανταποδίδουν σε κάθε αμερικανική ή βρετανική επίθεση εναντίον της χώρας μας, στοχεύοντας όλες τις πηγές απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρέα για την επίθεση που υλοποιήθηκε «με τη χρήση του κατάλληλου ναυτικού πυραύλου».

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο ανώτατος διοικητής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή, αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, δήλωσε στο Associated Press πως το Ιράν «εμπλέκεται πολύ άμεσα» στις επιθέσεις πλοίων που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Οι επιθέσεις των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και γύρω από αυτήν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιβραδύνει το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με μια κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.

Οι Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, λένε ότι οι επιθέσεις τους γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους που δέχονται επίθεση από το Ισραήλ στη Γάζα.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύουν πλήγματα σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη και αυτή την εβδομάδα επανέφεραν την πολιτοφυλακή στον κατάλογο των «τρομοκρατικών» ομάδων.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο από τον γάμο του 43χρονου στη Χαλκίδα - Στους καλεσμένους η 39χρονη με τον σύζυγό της

«Στις 11 το βράδυ ενημέρωσα τον αρχηγό για 16 σάκους με νεκρούς» λέει για τη φωτιά στο Μάτι ο τότε εναέριος συντονιστής της Πυροσβεστικής


Προφυλακιστέος ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη - Βίντεο από τις άγριες αποδοκιμασίες συγγενών και φίλων του 31χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης