Ρωσία: Το κοινοβούλιο εξετάζει σχέδιο δήμευσης περιουσιακών στοιχείων των διαφωνούντων

Ρωσία: Το κοινοβούλιο εξετάζει σχέδιο δήμευσης περιουσιακών στοιχείων των διαφωνούντων

Η δήμευση θα αφορά στην περιουσία ατόμων που κατηγορούνται για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού ή κάνουν δράσεις που υπονομεύουν την κρατική ασφάλεια 

duma_russia
Σε δραστικά μέτρα κατά των διαφωνούντων προχωρά η Ρωσία, με το κοινοβούλιο να εξετάζει νομοσχέδιο που θα προβλέπει δήμευση της περιουσίας ατόμων που κατηγορούνται για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού ή προβαίνουν δημοσίως σε εκκλήσεις για δράσεις που υπονομεύουν την κρατική ασφάλεια.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο ενδέχεται να έχει επιπτώσεις σε χιλιάδες Ρώσους που έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ προκαλεί συγκρίσεις με το κυνήγι μαγισσών στη δεκαετία του 1930 υπό την ηγεσία του Ιωσήφ Στάλιν, όταν μιλούσε για «εχθρό του κράτους».

Η κριτική στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία, θεωρείται έγκλημα στην Ρωσία από την μέρα που άρχισε, σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Όμως οι ποινές που θα φέρει το νομοσχέδιο, είναι ακόμη πιο αυστηρές.

«Νόμος για τα αποβράσματα»

Με βάση τις διατάξεις του νόμου, το κράτος θα μπορεί για παράδειγμα να δημεύει την περιουσία των Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει την χώρα και έχουν ασκήσει κριτική στον πόλεμο αλλά που συνεχίζουν να βασίζονται σε έσοδα από την ενοικίαση των σπιτιών ή των διαμερισμάτων τους στη Ρωσία.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Βιτσισλάβ Βολόντιν, στενός συνεργάτης του Πούτιν, χαρακτήρισε τον νόμο ως «νόμο για τα αποβράσματα».

«Όλοι όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν τη Ρωσία, την προδίδουν, πρέπει να τιμωρούνται αναλόγως και να επιστρέφουν τη ζημιά στη χώρα με τη μορφή της περιουσίας τους», δήλωσε το Σαββατοκύριακο ανακοινώνοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου.



Ειδήσεις σήμερα

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης από 2.000 σε 2.400 ευρώ

Η ζωή του Γιώργου Λαμπάτου άλλαξε μέσα σε πέντε μέρες - Του παραχώρησε σπίτι η οικογένεια του Γιώργου Βασιλείου

Κάτι συνέβη πριν 15 χρόνια, λέει ο δικηγόρος της 38χρονης στη Χαλκίδα - Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, απαντά η πλευρά του θύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης