Βρετανία: Θρήνος για τον 2χρονο Μπρόνσον που πέθανε από ασιτία - Θα εξεταστούν ακόμη και οι ενέργειες της Αστυνομίας

Βρετανία: Θρήνος για τον 2χρονο Μπρόνσον που πέθανε από ασιτία - Θα εξεταστούν ακόμη και οι ενέργειες της Αστυνομίας

«Δεν θα με συγχωρήσω που δεν ήμουν εκεί» λέει η μητέρα του - Κοινωνικός λειτουργός προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί τους αλλά όταν έκανε έφοδο η αστυνομία ήταν πλέον αργά

agoraki-vretania-1
Σοκαρισμένη είναι η Μεγάλη Βρετανία από τον μαρτυρικό θάνατο του δίχρονου Μπρόνσον Μπάτερσμπι ο οποίος πέθανε από ασιτία στο σπίτι του επειδή είχε πρώτα πεθάνει ο πατέρας του και δεν μπορούσε να βρει φαγητό.

Το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε μαζί με το πτώμα του πατέρα του στο σπίτι τους στο Skegness του Lincolnshire στις 9 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες αφότου τους είδε για τελευταία φορά ζωντανούς ένας γείτονας την Boxing Day. Πιστεύεται ότι ο Κένεθ Μπάτερσμπι πέθανε μέρες αργότερα, αφήνοντας τον Μπρόνσον χωρίς πρόσβαση σε φαγητό ή νερό στο διαμέρισμα.

Στο πλαίσιο του να εξακριβωθεί πλήρως τι έχει συμβεί για να φτάσουμε σε αυτή την τραγωδία, ακόμη και οι ενέργειες της αστυνομίας πριν βρεθούν νεκροί πατέρας και γιος, θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας όπως μεταδίδει το Sky News.

pateras_gios_xr_2
Ο Μπρόνσον με τον πατέρα του

Η αστυνομία επικοινώνησε δύο φορές με κοινωνική λειτουργό για την ευημερία του Μπρόνσον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την εύρεση των πτωμάτων. Την ίδια στιγμή η μητέρα του αγοριού συγκλονίζει καθώς λέει πως ο μικρός Μπρόνσον είχε αυτή την κατάληξη καθώς ήταν πολύ μικρόσωμος για να ανοίξει το ψυγείο και να μπορέσει να βρει κάτι να φάει. Είπε επίσης ότι δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον εαυτό της που δεν ήταν εκεί για εκείνον.

Το ζευγάρι -που μοιράζονται επίσης μια κόρη, τριών ετών, και έναν γιο, επτά ετών- χώρισε το 2019 και αποφάσισαν και οι δύο ότι ο Bronson θα ζούσε με τον πατέρα του. Είπε ότι την καταλάμβανε η "λύπη" και τη στοίχειωνε το όραμα του Bronson να ψάχνει απεγνωσμένα για φαγητό και νερό. "Βρίσκομαι σε έναν ζωντανό εφιάλτη και δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσω από αυτόν", είπε.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν ο πατέρας και ο γιος βρεθούν νεκροί, η αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ επικοινώνησε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με έναν κοινωνικό λειτουργό του, ο οποίος δεν πήρε απάντηση όταν προσπάθησε να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού του κ. Μπάτερσμπι για να τους δει.

toddler-2
Ο Μπρόνσον με τη μητέρα του
Κλείσιμο


Ο κοινωνικός λειτουργός "έκανε έρευνες σε άλλες διευθύνσεις όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί" και επικοινώνησε με την αστυνομία. Στη συνέχεια έγινε μια δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη στις 4 Ιανουαρίου, η οποία επίσης δεν βρήκε απάντηση, και επικοινώνησε ξανά με την αστυνομία του Λίνκολνσαϊρ. Στις 9 Ιανουαρίου, ο κοινωνικός λειτουργός εισήλθε στο ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, όπου βρέθηκαν τα πτώματα του κ. Battersby και του γιου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Για 9 κακουργήματα διώκονται οι δύο συλληφθέντες για τη Greek Mafia - Εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου

Κέιτ Μίντλετον: Τι συμβαίνει με την υγεία της - Βίντεο από την πρώτη επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο νοσοκομείο

Πισπιρίγκου: Ακόμη κι αν άλλαξα από λάθος τη δοσολογία φαρμάκου, το παιδί δεν πέθανε στα χέρια μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης