Ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 20 και των τραυματιών τους 110

Ukraine
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 110 τραυματίστηκαν στην πόλη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας κατά τη χθεσινή επίθεση κατά της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ που αποδίδεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένη πληροφόρηση, ο αριθμός των νεκρών στο Μπέλγκοροντ έχει ανέλθει σε 20», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram.

Επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εφημερίδα Kommersant μετέδωσε ότι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την περιφέρεια του Χαρκόβου έπληξαν ένα παγοδρόμιο σε κεντρική πλατεία της πόλης Μπέλγκοροντ, σπίτια και ένα εμπορικό κέντρο.

Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από το Κίεβο. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Μπέλγκοροντ ως απάντηση στο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον ουκρανικών πόλεων την προηγούμενη ημέρα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ukrainska Pravda επικαλείται πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούν τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα για την καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «σκόπιμη και σχεδιασμένη προβοκάτσια».

Κλείσιμο
πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλαγή χρονιάς με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Η πρόγνωση Κολυδά

Βαρύ πένθος για τον Στέλιο Ρόκκο - Ο αδελφός του πνίγηκε σε υποβρύχιο ψάρεμα στη Λήμνο


Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ενόψει του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν - Αυστηρές συστάσεις ΕΟΔΥ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης