Ο Σούνακ ετοιμάζεται για εκλογές την άνοιξη εκτιμούν οι Εργατικοί

Ο Σούνακ ετοιμάζεται για εκλογές την άνοιξη εκτιμούν οι Εργατικοί

Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί νωρίτερα από άλλες χρονιές, κάτι που δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης

sunak_2_arthro
Κοινό μυστικό είναι στους διαδρόμους της βρετανικής Βουλής ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα προχωρήσει σε εκλογές αρκετούς μήνες ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησής του.

Οι Εργατικοί μιλούν για την προοπτική γενικών εκλογών τον Μάιο του 2024, με τη σκιώδη υπουργό Έμιλι Θοενμπέρι να λέει ότι είναι «το χειρότερα κρυμμένο μυστικό».

Σε δηλώσεις της η σκιώδης υπουργός είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό στις 6 Μαρτίου (νωρίτερα από άλλη φορά εδώ και χρόνια, πέρα από την περίοδο της πανδημίας) φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο Μάιος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία.

Πόσο μάλλον που ο προϋπολογισμός περιέχει μεγάλες φορολογικές περικοπές.

Κλείσιμο
Αλλά και οι Εργατικοί προετοιμάζονται για εκλογές τον Μάιο, σημειώνει ο Guardian, παρά το γεγονός ότι το γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές πιστεύουν ότι ο Σουνάκ θα περιμένει μέχρι το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Όσο καθυστερήσει θα έδινε στους Συντηρητικούς περισσότερες ελπίδες να ανακάμψουν στις δημοσκοπήσεις όταν υπολείπονται των Εργατικών κατά 15-20 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ ζήτησε από τους σκιώδεις υπουργούς να έχουν έτοιμες τις πολιτικές τους προτάσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε το μανιφέστο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον αστυνομικό ο Νορβηγός

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: «Θερίζουν» κορωνοϊός και ιώσεις - Σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Συγκινεί ο πατέρας του επισμηναγού που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης