Σαν «Home Alone»: Αεροπορική εταιρεία έβαλε ασυνόδευτο 6χρονο σε λάθος πτήση

Σαν «Home Alone»: Αεροπορική εταιρεία έβαλε ασυνόδευτο 6χρονο σε λάθος πτήση

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του παιδιού – Η γιαγιά βρισκόταν στο αεροδρόμιο να παραλάβει τον 6χρονο, όμως μάταια – Η αεροπορική ζήτησε συγγνώμη ωστόσο η οικογένεια είναι έξαλλη

kasper
Σε σύγχρονο Κέβιν Μακάλιστερ εξελίχθηκε ο 6χρονος Κάσπερ, που χωρίς να το θέλει, βίωσε μια περιπέτεια που θύμιζε αρκετά την ταινία «Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη», στην οποία ο διάσημος Μακάλεϊ Κάλκιν καταλήγει σε λάθος αεροπλάνο και μένει μόνος του τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας μύρια δεινά στους κακοποιούς που τον κυνηγούσαν.

Ο 6χρονος Κάσπερ δεν τα έβαλε με κακοποιούς, ευτυχώς, όμως βρέθηκε σε λάθος πτήση. Κι αυτό επειδή η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Spirit Airlines τον έβαλε ασυνόδευτο σε λάθος αεροπλάνο.

Ο Κάσπερ υποτίθεται ότι θα ταξίδευε στο Φορτ Μάιερς στη νοτιοδυτική Φλόριντα από τη Φιλαδέλφεια. Θα ήταν το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι. Ωστόσο, ο μαθητής της πρώτης τάξης αντί για το Φορτ Μάιερς κατέληξε στο Ορλάντο, παντελώς μόνος του και χωρίς τη γιαγιά του να τον παραλάβει.

6-year-old flying alone was put on wrong flight
Κλείσιμο


Εξηγήσεις από την αεροπορική ζητά η γιαγιά του

Έξαλλη η γιαγιά του, ζητά απαντήσεις από την αεροπορική. Όπως δήλωσε στο WINK, οι εκπρόσωπό της της είπαν ότι «δεν είναι σε αυτήν την πτήση» και έχασε τη δική του. «Τους είπα “όχι, δεν θα μπορούσε να χάσει την πτήση, γιατί έχω το check in”» είπε η Μαρία Ράμος.

Πανικόβλητη έτρεξε στο αεροπλάνο και ρώτησε την αεροσυνοδό: «Πού είναι ο εγγονός μου; Σας τον παρέδωσαν στη Φιλαδέλφεια;». Η αεροσυνοδός της απάντησε ότι δεν είχε παιδιά μαζί της.

Η Ράμος παραδέχεται ότι είναι μία από τις πλέον τρομακτικές εμπειρίες που έχει βιώσει, μέχρι που τελικά ο Κάσπερ της τηλεφώνησε για να της πει ότι είχε προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμιο, τέσσερις ώρες μακριά. Η τσάντα του ωστόσο είχε καλύτερη τύχη, καθώς κατάφερε να φτάσει στο Φορτ Μάιερς.


Η αεροπορική προσφέρθηκε να της πληρώσει τη βενζίνη

Η Spirit Airlines υποστήριξε ότι ο ανήλικος επιβιβάστηκε «λανθασμένα» και είπε στη Ράμος ότι θα της πλήρωνε τη βενζίνη για τη διαδρομή που έπρεπε να κάνει για να παραλάβει τον εγγονό της. Όμως η ίδια το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις.

«Θέλω να μου τηλεφωνήσουν. Να μου πουν πώς ο εγγονός μου κατέληξε στο Ορλάντο. Πώς συνέβη αυτό; Τον έβγαλαν από το αεροπλάνο; Η αεροσυνοδός -αφού η μαμά του παρέδωσε τα χαρτιά- τον άφησε να φύγει μόνος του; Μπήκε μόνος του σε λάθος αεροπλάνο;» ρωτάει.

Παράλληλα, η γυναίκα θέλησε να καθησυχάσει τον εγγονό της, λέγοντάς του να το δει ως μία εμπειρία. Το αγοράκι όμως φαίνεται ότι έχει φοβηθεί και ορκίστηκε να μην ξαναμπεί ποτέ μόνο σε αεροπλάνο.

Η ανακοίνωση της αεροπορικής

Η Spirit πάντως δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις για το πώς έγινε το λάθος. Η εταιρεία περιορίστηκε να εκδώσει ανακοίνωση μετά το περιστατικό. «Στις 21 Δεκεμβρίου, ένα ασυνόδευτο παιδί που ταξίδευε από τη Φιλαδέλφεια (PHL) προς το Φορτ Μάιερ (RSW) επιβιβάστηκε λανθασμένα σε πτήση προς το Ορλάντο (MCO).

Το παιδί βρισκόταν πάντα υπό τη φροντίδα και την επίβλεψη ενός μέλους της ομάδας Spirit και μόλις ανακαλύψαμε το λάθος, λάβαμε άμεσα μέτρα για να επικοινωνήσουμε με την οικογένεια και να την επανασυνδέσουμε.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ευθύνη της μεταφοράς όλων των επισκεπτών μας και διεξάγουμε εσωτερική έρευνα. Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια για την εμπειρία αυτή», αναφέρει στην ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το αμάξι κόπηκε στα δύο» λένε αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου στα Βριλήσσια με θύματα έναν 18χρονο και μία 17χρονη

«Η κυβέρνηση Ράμα δεν θέλει να χάσει τη Χειμάρρα γιατί θα βγουν στο φως πλαστογραφίες» λέει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη

«Ή θα με λες Βασίλη ή σκύλο»: Άγνωστες στιγμές από τη ζωή του πιο αυθεντικού λαϊκού τραγουδιστή της γενιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης