Νότια Κορέα: Μαθητές μηνύουν το κράτος επειδή «έληξε» το διαγώνισμα 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Νότια Κορέα: Μαθητές μηνύουν το κράτος επειδή «έληξε» το διαγώνισμα 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Το τεστ εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας οκτάωρος μαραθώνιος με διαδοχικές εξετάσεις σε πολλά μαθήματα

South_korean_students_exams
Μια ομάδα μαθητών από τη Νότια Κορέα μήνυσε το κράτος επειδή οι εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε κολέγιο έληξαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Ζητούν ως αποζημίωση 20 εκατομμύρια γουόν (15.400 δολάρια) ο καθένας – που είναι το κόστος ενός έτους σπουδών για να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Το λάθος επηρέασε το αποτέλεσμα των εξετάσεων των φοιτητών, υποστηρίζει ο δικηγόρος τους.

Το διαβόητο τεστ εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας, γνωστό ως Suneung, είναι ένας οκτάωρος μαραθώνιος με διαδοχικές εξετάσεις σε πολλά μαθήματα.

Το Suneung είναι μία από τις δυσκολότερες εξετάσεις στον κόσμο και το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό.

Καθορίζει όχι μόνο τις πανεπιστημιακές θέσεις και τις θέσεις εργασίας, αλλά ακόμη και τις μελλοντικές σχέσεις. Για την επίτευξη των εξετάσεων λαμβάνονται διάφορα μέτρα για να βοηθηθούν οι μαθητές να συγκεντρωθούν, όπως το κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας και η καθυστέρηση του ανοίγματος του χρηματιστηρίου.
Τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τρίτη από τουλάχιστον 39 μαθητές, υποστηρίζει ότι το κουδούνι χτύπησε νωρίτερα σε ένα εξεταστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Σεούλ κατά τη διάρκεια της κορεατικής γλώσσας - το πρώτο μάθημα των εξετάσεων.

Οι καθηγητές ζήτησαν συγγνώμη
Κλείσιμο
Ορισμένοι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν αμέσως, αλλά λένε ότι οι επόπτες εξακολουθούσαν να παίρνουν τα χαρτιά τους. Οι καθηγητές αναγνώρισαν το λάθος πριν από την έναρξη της επόμενης συνεδρίας και τους έδωσαν πίσω ενάμισι λεπτό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, αλλά μπορούσαν να σημειώσουν μόνο τις κενές στήλες που είχαν απομείνει στα γραπτά τους και δεν τους επιτρεπόταν να αλλάξουν τυχόν υπάρχουσες απαντήσεις.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι ήταν τόσο αναστατωμένοι που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στις υπόλοιπες εξετάσεις. Ορισμένοι φέρεται να τα παράτησαν και να επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο δικηγόρος τους δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν ζήτησαν συγγνώμη.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας KBS επικαλέστηκε αξιωματούχους που δήλωσαν ότι ο επόπτης που ήταν υπεύθυνος για το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο είχε διαβάσει λάθος την ώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές υποβάλλουν μήνυση για ένα κουδούνι που χτύπησε πολύ νωρίτερα. Τον Απρίλιο, δικαστήριο της Σεούλ επιδίκασε 7 εκατομμύρια γουόν (5.250 δολάρια) σε μαθητές που ισχυρίστηκαν ότι μειονεκτούσαν στις εξετάσεις του 2021 στο Suneung επειδή το κουδούνι τους χτύπησε περίπου δύο λεπτά νωρίτερα.

Και το τίμημα μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο σε άλλες χώρες. Το 2012, ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή επειδή χτύπησε το κουδούνι τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των εθνικών εισαγωγικών εξετάσεων για τα κολέγια σε σχολείο της επαρχίας Χουνάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού το Ρέικιαβικ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί


Ασκήσεις ισορροπίας από Κασσελάκη για την σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη παρασκηνίου για συνέδριο, καμπάνιες

Αυτοκίνητο ανατρέπεται σε απόσταση αναπνοής από μητέρα και μωρό - Δείτε βίντεο που παγώνει το αίμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης