Ρούντι Τζουλιάνι: Καλείται να πληρώσει 148 εκατ. δολάρια μετά τις «ψευδείς δηλώσεις» περί νοθείας στις εκλογές

Ρούντι Τζουλιάνι: Καλείται να πληρώσει 148 εκατ. δολάρια μετά τις «ψευδείς δηλώσεις» περί νοθείας στις εκλογές

Η ετυμηγορία ήρθε μετά από τετραήμερη δίκη για τον καθορισμό της ποινής - «Οι αποζημιώσεις αυτές είναι το τέλος του» είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του

ruby
Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, καταδικάστηκε να πληρώσει 148 εκατομμύρια δολάρια (116 εκατομμύρια λίρες) σε δύο γυναίκες από την Τζόρτζια για τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι παραποίησαν ψήφους το 2020.

Η ετυμηγορία ήρθε μετά από τετραήμερη δίκη για τον καθορισμό της ποινής ενώ ένας δικαστής είχε ήδη βρει τον Τζουλιάνι, 79 ετών, ένοχο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τη Ρούμπι Φρίμαν και την κόρη της, Γουάντρεα «Σάι» Μος.

Το «τέλος» του Τζουλιάνι

Οι γυναίκες είχαν ζητήσει αποζημίωση μεταξύ 15 και 43 εκατομμυρίων δολαρίων (11,9 έως 34 εκατομμύρια λίρες). Την Παρασκευή, δικαστής διέταξε να καταβληθούν 20 εκατομμύρια δολάρια για τιμωρητικές αποζημιώσεις σε κάθε θύμα. Επίσης, δόθηκε στην καθεμία πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια «για συναισθηματική δυσφορία», πρόσθεσε ο δικαστής.

Οι δικηγόροι του Τζουλιάνι είπαν ότι αν και διέδωσε ψέματα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, «δεν ήταν τόσο υπεύθυνος- ή τόσο κακόβουλος- όσο υποστήριξαν οι δικηγόροι των δύο γυναικών».

Στην κατάθεσή της την Τετάρτη, η Φρίμαν είπε ότι έπρεπε να φύγει από το σπίτι της αφού μια ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ συγκεντρώθηκε έξω και το FBI της είπε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο. Το περιστατικό συνέβη αφού ο Τζουλιάνι μοιράστηκε ένα βίντεο, για το οποίο υποστήριξε ψευδώς ότι έδειχνε στοιχεία για παραποίηση ψηφοδελτίων. «Φοβήθηκα. Δεν ήξερα αν έρχονταν να με σκοτώσουν. Είναι τόσο τρομακτικό, κάθε φορά που πάω κάπου. Είναι σαν να μην έχω όνομα, αλήθεια...» είπε η Φρίμαν.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Τζουλιάνι είπε ότι οι αποζημιώσεις που ζήτησαν η κυρία Φρίμαν και η Μος «θα ήταν το τέλος του».

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάκι: Επίθεση 30 ανήλικων κουκουλοφόρων σε τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή από Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο - Πώς θα κινηθεί το Σαββατοκύριακο

Ισραήλ: Οι IDF παραδέχτηκαν πως «σκότωσαν κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης