Ρούντι Τζουλιάνι: Ελεύθερος με εγγύηση 150 χιλιάδων δολαρίων μετά την παράδοσή του σε φυλακή της Ατλάντα

Ρούντι Τζουλιάνι: Ελεύθερος με εγγύηση 150 χιλιάδων δολαρίων μετά την παράδοσή του σε φυλακή της Ατλάντα

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δεξί χέρι του Τραμπ επί προεδρίας του είναι αντιμέτωπος με 13 κατηγορίες για απόπειρα ανατροπής των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια

Collage_Maker-24-Aug-2023-02-57-AM-1983
Ο Ρούντι Τζουλιάνι παραδόθηκε στην φυλακή της Ατλάντα το απόγευμα της Τετάρτης για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 στη Τζόρτζια.

Ο 79χρονος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης πήγε στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια με ένα μαύρο SUV και πέρασε περίπου μισή ώρα μέσα στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί με εγγύηση 150.000 δολαρίων.



«Είναι τιμή μου που εμπλέκομαι σε αυτή την υπόθεση γιατί αυτή η υπόθεση είναι ένας αγώνας για τον τρόπο ζωής μας», είπε στους δημοσιογράφους έξω από τη φυλακή. «Αυτό το κατηγορητήριο είναι παρωδία. Είναι μια επίθεση - όχι μόνο σε μένα, όχι μόνο στον Πρόεδρο Τραμπ, όχι μόνο στους ανθρώπους σε αυτό το κατηγορητήριο, μερικούς από τους οποίους δεν ξέρω καν - αυτή είναι μια επίθεση στον αμερικανικό λαό», συμπλήρωσε.

Ο Τζουλιάνι, μεταξύ άλλων φέρεται να έχει κάνει τηλεφωνήματα σε αξιωματούχους στην Τζόρτζια, πιέζοντας με σκοπό να βάλουν πρόσωπα εμπιστοσύνης ώστε να ανατρέψουν τις κατηγορίες εις βάρος του Τραμπ. Μεταξύ των κατηγοριών που έχει να αντιμετωπίσει, είναι και η παρενόχληση δύο εργαζομένων στην κομητεία Φούλτον όπου το αποτέλεσμα ήταν ρευστό.

Στην ίδια φυλακή αναμένεται να παραδοθεί σήμερα και ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον 77χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει συμφωνήσει να καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Το κατηγορητήριο για απόπειρα ανατροπής των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία είναι το τέταρτο που ασκείται εναντίον του 45ου προέδρου από τότε που άφησε τα καθήκοντά του.

Τουλάχιστον εννέα από τους 18 συγκατηγορούμενους του Τραμπ έχουν παραδοθεί στις αρχές της κομητείας Φούλτον μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τοπικά αρχεία

Κλείσιμο
Ο Τραμπ και οι 18 συγκατηγορούμενοί του κατηγορήθηκαν στις 14 Αυγούστου για απόπειρα ανατροπής των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία και τους έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι για να παραδοθούν για κράτηση.





Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στη φωτιά στο Μενίδι - Δείτε φωτογραφίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης