Ισραήλ: Οι IDF παραδέχτηκαν πως «σκότωσαν κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα

Ισραήλ: Οι IDF παραδέχτηκαν πως «σκότωσαν κατά λάθος» τρεις ομήρους στη Γάζα

Προσπάθησαν να ξεφύγουν από την ομηρία και «αναγνωρίστηκαν ως στόχοι» ανέφερε η ενημέρωση του ισραηλινού στρατού

HOSTAGES-0
Στην τραγική παραδοχή πως σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στη γειτονιά Shejaiya της Γάζας, προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Σε ανακοίνωσή τους, οι IDF ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια μαχών, μια μονάδα στρατιωτών αναγνώρισαν «σαν απειλή» τους ομήρους, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν και τους πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.





Κλείσιμο
Μετά το περιστατικό, γεννήθηκαν υποψίες στους στρατιώτες για την ταυτότητα των θυμάτων, με συνέπεια να τους μεταφέρουν πίσω σε ισραηλινό έδαφος, όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, δείχνοντας πως επρόκετο για άτομα τα οποία είχαν απαχθεί από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Οι απαχθέντες που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο 28χρονος Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο 24χρονος Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ. Η οικογένεια του τρίτου απασχθέντα είχε ζητήσει αρχικά να μην κατονομαστεί, ωστόσο λίγες ώρες μετά, έκανε γνωστό πως ονομάζαται Αλον Σαμρίζ, ήταν 26 ετών και απήχθη από το κιμπούτζ Κφαρ Αζα.  

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια ζώνη μάχης με πολλούς τρομοκράτες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης των στοιχείων και της αποσαφήνισης των λεπτομερειών του περιστατικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Νετανιάχου: Αβάσταχτη τραγωδία

Στην τραγική είδηση της δολοφονίας από φίλια πυρά ανδρών των IDF τριών Ισραηλινών αιχμαλώτων της Χαμάς στη Γάζα αναφέρθηκε με μήνυμά του στο X και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για αβάσταχτη τραγωδία. 




Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: DNA και αποτυπώματα του 17χρονου βρέθηκαν στο όπλο του αστυνομικού

Αττική: Απίστευτο βίντεο με επιβάτιδα λεωφορείου στην Αττική να πηδά από το παράθυρο

Αντίθετος στην ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις ο Κύργιος: «Έπαιξα 4 ώρες, η Σβιτολίνα 40 λεπτά και πήραμε τα ίδια χρήματα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης