Ισραήλ: Να τελειώσει τη μεγάλη χερσαία εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας «σε τρεις εβδομάδες» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Ισραήλ: Να τελειώσει τη μεγάλη χερσαία εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας «σε τρεις εβδομάδες» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Να περάσει το Ισραήλ σε μια νέα, πιο στοχευμένη, φάση μάχης μέσα στη Λωρίδα, ζήτησε ο Τζέικ Σάλιβαν από τον Νετανιάχου

IDF
Μήμυμα στο Ισραήλ να τερματίσει την ευρείας κλίμακας χερσαία εκστρατεία του στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε, περίπου, τρεις βδομάδες και να περάσει σε μια νέα, στοχευμένη φάση μάχης κατά της Χαμάς, έστειλε η κυβέρνηση Μπάιντεν σήμερα, μέσω του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζακ Σάλιβαν.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τέσσερις ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι στους New York Times, αυτή η νέα φάση μάχης θα περιλαμβάνει τη χρήση μικρότερων ομάδων επίλεκτων ισραηλινών δυνάμεων που θα κινούνται μέσα και έξω από τα πληθυσμιακά κέντρα της Γάζας, εκτελώντας πιο ακριβείς αποστολές για να βρουν και να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς, να διασώσουν ομήρους και να καταστρέψουν σήραγγες.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων στο Ισραήλ που ξεκίνησαν την Πέμπτη, ο Σάλιβαν έριξε στο τραπέζι το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε επιχειρήσεις χαμηλότερης έντασης που θα υποστηρίζονται από την αμερικανική κυβέρνηση.



Οι αμερικανικές εκκλήσεις για αλλαγή τακτικής ήρθαν, τη στιγμή που ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ δήλωνε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς «θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες», σηματοδοτώντας την αποφασιστικότητα να συνεχίσει να πραγματοποιεί πλήγματα στη Γάζα.

Πριν από τη συνάντηση με τον Σάλιβαν, ο Γκαλάντ επανέλαβε τα επιχειρήματα του Ισραήλ ότι η καταστροφή της Χαμάς είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι δύσκολη επειδή η παλαιστινιακή οργάνωση έχει δημιουργήσει μια εκτεταμένη υπόγεια υποδομή στη Γάζα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν κατανοεί και αποδέχεται πως οι προσπάθειες του Ισραήλ να «κυνηγήσει» τους ηγέτες της Χαμάς θα συνεχιστούν για μήνες, ακόμη και μετά τη μετάβαση από τις επιχειρήσεις υψηλότερης σε χαμηλότερης έντασης.

Παρόλα αυτά, οι διαφορές μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ έχουν διευρυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη διεξαγωγή του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς και τη μεταπολεμική διευθέτηση της Λωρίδας της Γάζας.


Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε το DNA του αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένου

Ξάνθη: Ανήμερα των γενεθλίων της η κηδεία της 19χρονης Αϊσέ που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο κλέψας του κλέψαντος - Πώς η νταντά «ξάφριζε» τον αρχηγό της συμμορίας με την απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης