Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους που είχαν στόχο την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ

Υεμένη: Οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους που είχαν στόχο την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαίτισε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow έναν ιρανικής κατασκευής βαλλιστικό πύραυλο

houthi_yemen
Οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο στρατιωτικές θέσεις στη νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών.

Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαίτισε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow έναν ιρανικής κατασκευής βαλλιστικό πύραυλο, που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη. Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ενεργοποιήθηκαν γι' αυτό τον λόγο στη νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Ωστόσο ο πύραυλος δεν εισήλθε σε ισραηλινό εναέριο χώρο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, το σύστημα Arrow έχει καταρρίψει τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη και έναν άλλο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.




Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα - Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής

Ανατριχιαστική φωτογραφία δείχνει 13χρονο να στέκεται πάνω από την κοιμισμένη μητέρα του πριν τη σκοτώσει με μαχαίρι

Τι σημαίνει η δήλωση Στόλτενμπεργκ για «κακά νέα» από το μέτωπο στην Ουκρανία ενόψει του δύσκολου χειμώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης