Ισραήλ: Η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε «για να φαίνονται χαρούμενοι» λέει το υπουργείο Υγείας

Ισραήλ: Η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε «για να φαίνονται χαρούμενοι» λέει το υπουργείο Υγείας

Αποκάλυψη από εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ σε ακρόαση στην Κνεσέτ

red_cross_omiroi
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, καθώς ανέφερε, σε ακρόαση στη Κνεσέτ, πως οι άντρες της Χαμάς έδωσαν ηρεμιστικά στους ομήρους πριν τους απελευθερώσουν στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, «ώστε να φαίνονται χαρούμενοι».

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η διευθύντρια του τμήματος διατροφής του Υπουργείου Υγείας, δρ Ronit Andwalt, η οποία ανέφερε πως τα χάπια που χορηγούνταν, είχαν ως στόχο να κάνουν τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, αφού είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση, στέρηση και ψυχολογική τρομοκρατία για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα. Από την πλευά του, ο dr. Hagar Mizrahi, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Υγείας, κατονόμασε συγκεκριμένα το φάρμακο Clonazepam, γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ, το οποίο πωλείται, επίσης, με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril και χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, επιληπτικών κρίσεων, διπολικής μανίας, διέγερσης που σχετίζεται με ψύχωση και ψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας δεν αποκάλυψαν αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος που έγιναν στους απελευθερωμένους ομήρους σε ισραηλινά νοσοκομεία ή από τη μαρτυρία των απελευθερωμένων ομήρων ή και από τα δύο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης συγγενείς απαχθέντων που κρατούνται από τη Χαμάς και απαχθέντων που απελευθερώθηκαν. Μεταξύ άλλων, μίλησε η Shir Siegel, η κόρη της Aviva Siegel που επέστρεψε από τη Λωρίδα της Γάζας και του Keith Siegel που εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς. Στα λόγια της τόνισε τις σκληρές συνθήκες στις οποίες κρατούνται οι απαχθέντες. «Η μητέρα μου επέστρεψε με μαρτυρίες που αδυνατώ να ακούσω. Τους πέρασαν χειροπέδες, τους κακοποίησαν, δεν τους έδωσαν ιατρική βοήθεια, δεν τους έδωσαν φαγητό. Δεν τους έδιναν νερό» ανέφερε και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει «μια σαφή δήλωση ότι όλοι οι απαχθέντες πρέπει να απελευθερωθούν».


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 670.000 ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους, αυτό με τον Όλιβερ ξέφευγε από ό,τι περίμενα» λέει η κτηνίατρος που περιέθαλψε το χάσκι


Βροχές και στην Αττική από το απόγευμα - Προειδοποίηση Καλλιάνου για καταιγίδες τις βραδινές ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης