Daily Mail: Ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε εισβολή σε εργοστάσιο της Astra Zeneca για να πάρει εμβόλια «που έκλεψε η ΕΕ»

Daily Mail: Ο Μπόρις Τζόνσον ήθελε εισβολή σε εργοστάσιο της Astra Zeneca για να πάρει εμβόλια «που έκλεψε η ΕΕ»

Ο Βρετανός πρωθυπουγός πίστευε ότι η ΕΕ είχε παρακρατήσει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που προορίζονταν για τη χώρα του

boris
Δύο ημέρες πριν από την εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της επιτροπής για τη διαχείριση της Covid-19 έρχεται η αποκάλυψη ότι ήθελε οι ειδικές δυνάμεις να σχεδιάσουν επιδρομή σε ολλανδικό εργοστάσιο που παρήγαγε εμβόλια.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές της Daily Mail, στην οποία αρθρογραφεί ο Τζόνσον, θα λάμβανε χώρα στο πλαίσιο διένεξης τον Μάρτιο του 2021 μεταξύ του Βρετανού τότε πρωθυπουργού και της ΕΕ, η οποία κινούνταν προς τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων προς τη Βρετανία.

Ο -σύμφωνα με τις πληροφορίες- «εξαγριωμένος Τζόνσον» ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρουσιάσουν μια σειρά από «στρατιωτικές επιλογές» για να αποκτήσει η Βρετανία «κατασχεμένες δόσεις» εμβολίων της AstraZeneca από εργοστάσιο στο Λάιντεν της Ολλανδίας.

Για την ακρίβεια ήταν δόσεις που πίστευε ότι προορίζονταν για τη Βρετανία αλλά, κατά τον Τζόνσον, «τις έκλεψε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κλείσιμο
Ευτυχώς παρενέβησαν ψυχραιμότεροι διπλωμάτες που προειδοποίησαν ότι η εισβολή θα έβλαπτε τις σχέσεις με την Ολλανδία και ίσως θα προκαλούσε διακοπή στη ροή των δόσεων των εμβολίων από άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο Guardian αναφέρει ότι ο Τζόνσον αναμένεται να αναφερθεί στο επεισόδιο, ενδεχομένως σε γραπτή δήλωση που θα συνοδεύει τα στοιχεία που θα παρουσιάσει στην έρευνα την Τετάρτη και τη Πέμπτη.

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών θα απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι δεν επικεντρώθηκε στη διαφαινόμενη απειλή της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, επειδή υποτίθεται ότι... έγραφε μια βιογραφία για τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον είχε απορρίψει τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός εργαζόταν τότε για το βιβλίο, όπως και ότι εργάστηκε ποτέ για αυτό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, τον Ιούλιο του 2019. Πάντως, για το βιβλίο, ο Τζόνσον είχε λάβει προκαταβολή 88.000 λιρών από τον οίκο Hodder & Stoughton UK το 2015.



Ειδήσεις σήμερα:

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος που συγκροτούν οι «11»

O Don Leon έκλεβε τα ΑΤΜ και μετά επιδείκνυε και έκαιγε σε βίντεο τα χρήματα

Qatargate - Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης