Άγριο bullying σε 5χρονο στις ΗΠΑ: Νόμιζαν πως έκανε blackface αλλά τελικά είχε βαφτεί στα χρώματα της ομάδας του!

Άγριο bullying σε 5χρονο στις ΗΠΑ: Νόμιζαν πως έκανε blackface αλλά τελικά είχε βαφτεί στα χρώματα της ομάδας του!

«Σταματήστε πια, είναι Ινδιάνος», αποκάλυψε η μητέρα του στο Facebook για να σταματήσει το κύμα των διαμαρτυριών που ξεκίνησε από άρθρο ιστοσελίδας

kansas_0
Ένα «παιχνίδι» του τηλεοπτικού φακού ήταν αρκετό για να βάλει ένα αγοράκι πέντε ετών στο κέντρο μιας κωμικοτραγικής διαμάχης περί ρατσισμού και (άδικης) κατακραυγής από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αφορμή ήταν η απόφαση του Χόλντεν Αρνέτα να πάει σε παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, των Kansas City Chiefs, έχοντας βάψει το πρόσωπό του μαύρο και κόκκινο, και με ινδιάνικο κάλυμμα στο κεφάλι. (Η ομάδα έχει απαγορεύσει το κάλυμμα από το 2020).

Μόνο που η κάμερα είδε τη μισή αλήθεια. Τον κατέγραψε προφίλ μόνο από τη δεξιά πλευρά του προσώπου, αυτή που ήταν βαμμένη τη μαύρη.

Την εικόνα εντόπισε η ιστοσελίδα Deadspin που τον κατηγόρησε και για τη ρατσιστική πρακτική του blackface (γιατί έβαψε το πρόσωπό του μαύρο) και γιατί «έκλεψε» τα ινδιάνικα σύμβολα.

Η NFL, η διοργανώτρια αρχή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, «πρέπει να μιλήσει στους Kansas City Chiefs για τον οπαδό τους» έγραφε το άρθρο, λέγοντας ότι ο μικρός κατάφερε «να βρει ένα τρόπο να μισήσει ταυτόχρονα και τους Αφροαμερικανούς και τους Αυτόχθονες Αμερικανούς».

Ο συντάκτης, ο Αφροαμερικανός Κάρον Φίλιπς, συνέχιζε με την εντελώς αβάσιμη και παραπλανητική κριτική του στο περιστατικό, λέγοντας ότι παρόμοια γεγονότα «συμβαίνουν όταν απαγορεύεις βιβλία και προσπαθείς να σβήσεις αιώνες μίσους».

Γρήγορα η οργή ξεχείλισε στο Διαδίκτυο.

kansas-city-chiefs_2
kansas-city-chiefs_3
kansas-city-chiefs_1


Κλείσιμο
Τι και αν η μητέρα του αγοριού ανέβαζε φωτογραφίες με την θετική υποδοχή του παιδιού της στον αγώνα. «Σταματήστε πια, είναι Ινδιάνος», έγραφε τελικά για τον γιο της και πράγματι, ο παππούς του αγοριού είναι εδώ και χρόνια στο συμβούλιο ινδιάνικης φυλής στην Καλιφόρνια.

Ο Φίλιπς πάντως έδειξε να μην πείθεται από αυτά τα επιχειρήματα. Έγραψε στο X (αν και αργότερα έσβησε την ανάρτηση) όταν του επισήμαναν ότι το άλλο μισό πρόσωπο είναι κόκκινο ότι «αυτό κάνει χειρότερα τα πράγματα».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης