Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς - «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς - «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Η τραγική ιστορία της 4χρονης - Ήταν στην τρίτη ομάδα ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς - «Είναι ελεύθερη» είπε ο Μπάιντεν

koritsaki_omiros
Ο Carmel Idan, παππούς της 4χρονης ομήρου Avigail Idan, η οποία ήταν στην τρίτη ομάδα ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, περιγράφει ότι στην αρχή δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε φωτογραφίες της εγγονής του στον δρόμο της επιστροφής της για το Ισραήλ.

«Ήταν απλά συγκλονιστικό. Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα», λέει στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του. «Τώρα είμαι ήρεμος, αλλά όχι εντελώς ήρεμος γιατί υπάρχει ευτυχία, αλλά υπάρχει και η απουσία των γονιών της». Οι γονείς της Avigail δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς στο σπίτι τους στο κιμπούτς Kfar Aza στις 7 Οκτωβρίου.
pappous
Ο παππούς της 4χρονης

Κλείσιμο
Ο Carmel είχε θεωρήσει ότι η εγγονή του θα ήταν στην πρώτη φάση των ομήρων που απελευθερώθηκαν, την Παρασκευή. «Και ψάχναμε. Δεν είναι εκεί! Τι απογοήτευση. Ρωσική ρουλέτα. Περιμέναμε τη δεύτερη μέρα. Και πάλι, η Avigail δεν είναι εκεί! Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε».

Αν και είναι απίστευτη χαρά να βλέπεις την Avigail στον δρόμο για το σπίτι της, λέει, «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα. Θέλω πολύ να επιστραφούν και ο ισραηλινός στρατός να ολοκληρώσει αυτό που έχει υποσχεθεί: Όλοι οι όμηροι πίσω και να καταστραφεί η Χαμάς».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην απώλεια των γονιών της, αναφέρει πως είναι «μια ανοιχτή πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ», προσθέτοντας ότι δεν του έχει επιτραπεί ακόμα να μιλήσει ή να συναντηθεί με την Avigail. Ερωτηθείς τι θα της πει όταν του επιτραπεί να τη δει, λέει: «Δεν θα της πω τίποτα. Θα τη φιλήσω, θα τη χαϊδέψω, θα την αγκαλιάσω. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε».

abigail
Η 4χρονη που αφέθηκε ελεύθερη


Το «ευχαριστώ» στον Μπάιντεν - «Σε αγαπάμε»

Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν: «Τον αγαπάμε πολύ για όλη τη βοήθεια που μας δίνει, στο Ισραήλ. Συνέχισε. Συνέχισε. Δεν σε θαυμάζουμε. Σε αγαπάμε».

abi
Η 4χρονη με τα αδέρφια και τους γονείς της


Η Avigail και τα δύο αδέρφια της είναι επίσης, πολίτες των ΗΠΑ, όπως και η μητέρα τους. Ο παππούς της 4χρονης μάλιστα, λέει ότι δεν έχει πει τίποτα ακόμα για την απελευθέρωση της Avigail στα αδέρφια της (Michael, 9 ετών και Amalya, 6 ετών) που επέζησαν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Είναι «σε κατάσταση σοκ και με ψυχολόγο», λέει.

Μπάιντεν για την 4χρονη Άμπιγκειλ: «Είναι ελεύθερη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι μια 4χρονη Αμερικανίδα που είχε απαχθεί από τη Χαμάς είναι μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα.

«Είναι ελεύθερη και βρίσκεται πλέον στο Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν εκφράζοντας την ελπίδα να απελευθερωθούν και άλλοι Αμερικανοί σύντομα.

Πρόκειται για την Άμπιγκειλ Ίνταν η οποία έκλεισε τα 4 της χρόνια μόλις πριν από δύο ημέρες. Την απελευθέρωσή της είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι μια (Αμερικανίδα) όμηρος θα απελευθερωθεί σήμερα. Αλλά δεν θα είμαστε σίγουροι μέχρι να την δούμε ασφαλή εκτός της Γάζας», πρόσθεσε.

Το παιδί απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από τη Χαμάς. «Είδε να σκοτώνουν τους γονείς της μπροστά στα μάτια της», είπε ο Σάλιβαν.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, δέκα Αμερικανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και η μικρή Αμπιγκέιλ, απήχθησαν από τη Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Γαλλία: «Σκότωσα τις τρεις κόρες μου» είπε και παραδόθηκε - Δείτε φωτογραφίες

Ναυάγιο στη Λέσβο: Είχαμε εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου κατέθεσε ο Αιγύπτιος που διασώθηκε

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα - Οι ιστορίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης