Ιράν σε μουσουλμανικά κράτη: «Διακόψτε τους πολιτικούς δεσμούς με το Ισραήλ» - Απειλές των Χούτι κατά ισραηλινών πλοίων

Ιράν σε μουσουλμανικά κράτη: «Διακόψτε τους πολιτικούς δεσμούς με το Ισραήλ» - Απειλές των Χούτι κατά ισραηλινών πλοίων

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι της Υεμένης θα στοχοθετούν όλα τα πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν σημαία Ισραήλ

khamenei
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ παρότρυνε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη «τουλάχιστον να διακόψουν τους πολιτικούς δεσμούς τους με το Ισραήλ για μία περιορισμένη χρονική περίοδο», όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, λίγες εβδομάδες μετά το κάλεσμα του Ιράν για ένα ισλαμικό εμπάργκο πετρελαίου και τροφίμων κατά του Ισραήλ.

Στη διάρκεια μιας κοινής διάσκεψης μεταξύ των μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ (11 Νοεμβρίου) οι μουσουλμανικές χώρες δεν συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ, όπως είχε ζητήσει ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

Απειλούν ξανά οι Χούτι: Στόχος μας τα ισραηλινά πλοία

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι της Υεμένης θα στοχοθετούν όλα τα πλοία που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή φέρουν σημαία Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους Γιάχια Σάρια, σύμφωνα με λογαριασμό τους στο Telegram.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούτι κάλεσε όλες τις χώρες να αποσύρουν τους πολίτες τους που εργάζονται στα πληρώματα αυτών των πλοίων.


Ειδήσεις σήμερα

Από τη Νικαράγουα η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου - Η νέα «Μις Υφήλιος»

Ο «δεκάλογος» του ΣΕΒ για εκπτώσεις και προσφορές εν όψει Black Friday - Επιτρέπονται οι εκπτώσεις «διαρκείας»;


Δεν γνώριζε η Χαμάς για το μουσικό φεστιβάλ όταν μπήκε στο Ισραήλ - Εκτιμήσεις για πυρά και κατά διαδηλωτών από ισραηλινό ελικόπτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης