Χαμάς: «Αβάσιμα ψέματα» οι ισχυρισμοί του IDF για εύρεση φρεατίου σήραγγας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Χαμάς: «Αβάσιμα ψέματα» οι ισχυρισμοί του IDF για εύρεση φρεατίου σήραγγας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας υποκίνησης και εξαπάτησης που προωθείται εδώ και χρόνια για να δικαιολογήσει τους πολέμους του Ισραήλ εναντίον της Γάζας, λέει η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα

hamas_spokesman
Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς αρνήθηκε την Πέμπτη ότι χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο Αλ Σίφα ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου - αποκαλώντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς "αβάσιμα ψέματα".

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έδωσε «ψευδή σενάρια, κατασκευασμένες αφηγήσεις και παραποιημένες πληροφορίες» σχετικά με το Ιατρικό Συγκρότημα Αλ Σίφα», σε γραπτή δήλωση.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι αποκάλυψε ένα «φρεάτιο τούνελ» στην περιοχή του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας.

Το βίντεο έδειξε κάτι που φαινόταν να είναι μια τρύπα στο έδαφος που περιβάλλεται από εκτεθειμένο αμμώδες χώμα, σπασμένα κομμάτια μετάλλου και σκυρόδεμα διάσπαρτα γύρω της σε μικρή απόσταση από ένα κτίριο νοσοκομείου.

Κλείσιμο


Αποκαλώντας τον ισχυρισμό του φρεατίου της σήραγγας "γελοίο σενάριο", η Χαμάς είπε ότι όλα ήταν "μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας υποκίνησης και εξαπάτησης που προωθείται εδώ και χρόνια" για να δικαιολογήσει τους πολέμους του Ισραήλ εναντίον της Γάζας. «Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη μελλοντική ευθύνη και τη νομική δίωξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Hamas denies Israeli claims about Al Shifa hospital.


Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας «έχει επανειλημμένα ζητήσει δεκάδες φορές από όλα τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους διεθνείς φορείς και τα αρμόδια μέρη να σχηματίσουν τεχνικές ομάδες για να επισκεφθούν και να επιθεωρήσουν όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να διαψευσθεί η ψευδής αφήγηση υποκίνησης».



Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: «Θέλω να τον σκοτώσουν» λέει η μητέρα του 17χρονου για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον θάνατο του γιου της

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός της Γάζας και πώς απέδρασε από την κόλαση του πολέμου

Γερμανία: «Αστακός» το Βερολίνο για την αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, την πρώτη μετά το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης