Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός βρήκε ένα φρεάτιο τούνελ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός βρήκε ένα φρεάτιο τούνελ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα - Δείτε βίντεο

Αβάσιμα ψέματα και μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας υποκίνησης και εξαπάτησης οι ισχυρισμοί του Ισραήλ, λέει η Χαμάς

MixCollage-17-Nov-2023-01-33-AM-8621
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βρήκε ένα «λειτουργικό φρεάτιο τούνελ» μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

«Σήμερα, η υποδομή σηράγγων της Χαμάς αποκαλύφθηκε μέσα στο νοσοκομείο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση, η οποία περιελάμβανε επίσης φωτογραφία και βίντεο.



Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο - το μεγαλύτερο της Γάζας - τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού για εβδομάδες δήλωναν ότι ήταν ο χώρος ενός υπόγειου κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς. Γιατροί και αξιωματούχοι υγείας στον θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς αρνούνται σταθερά την κατηγορία.

Το βίντεο που ανέβασε ο IDF δείχνει μια τρύπα στο έδαφος. Η πλευρά του άξονα φαίνεται να είναι ενισχυμένη με σκυρόδεμα. Οι εκτεθειμένοι σωλήνες και τα καλώδια φαίνονται επίσης κοντά στην επιφάνεια. Κάποια στιγμή το βίντεο δείχνει ένα από τα κύρια κτίρια του νοσοκομείου περίπου 30 μέτρα μακριά από την τρύπα.

Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι τα στρατεύματα βρήκαν επίσης, όπως είπαν, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.



Κλείσιμο



Σε τηλεοπτική ενημέρωση την Πέμπτη το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι οι μηχανικοί του στρατού εργάζονταν για να αποκαλύψουν την υποδομή της σήραγγας.

Ο Χαγκάρι είπε επίσης ότι στρατιώτες είχαν αποκαλύψει μια επιχειρησιακή σήραγγα στο νοσοκομείο Αλ-Ραντίσι στη βόρεια Γάζα.



Η Χαμάς αποκαλεί «αβάσιμα ψέματα» τους ισραηλινούς ισχυρισμούς για εύρεση φρεατίου σήραγγας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς αρνήθηκε την Πέμπτη ότι χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο Αλ Σίφα ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου - αποκαλώντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς "αβάσιμα ψέματα".

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έδωσε «ψευδή σενάρια, κατασκευασμένες αφηγήσεις και παραποιημένες πληροφορίες» σχετικά με το Ιατρικό Συγκρότημα Αλ Σίφα», σε γραπτή δήλωση.

Hamas denies Israeli claims about Al Shifa hospital.


Αποκαλώντας τον ισχυρισμό του φρεατίου της σήραγγας "γελοίο σενάριο", η Χαμάς είπε ότι όλα ήταν "μέρος μιας συνεχούς εκστρατείας υποκίνησης και εξαπάτησης που προωθείται εδώ και χρόνια" για να δικαιολογήσει τους πολέμους του Ισραήλ εναντίον της Γάζας. «Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγουμε από τη μελλοντική ευθύνη και τη νομική δίωξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας «έχει επανειλημμένα ζητήσει δεκάδες φορές από όλα τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους διεθνείς φορείς και τα αρμόδια μέρη να σχηματίσουν τεχνικές ομάδες για να επισκεφθούν και να επιθεωρήσουν όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να διαψευσθεί η ψευδής αφήγηση υποκίνησης».

IDF: Το Ισραήλ είναι κοντά στην καταστροφή του «στρατιωτικού συστήματος» της Χαμάς στη βόρεια Γάζα

Το Ισραήλ πλησιάζει στην καταστροφή του «στρατιωτικού συστήματος» της Χαμάς στη βόρεια Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να καταστρέψουμε το στρατιωτικό σύστημα που είχε (η Χαμάς) στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε την Πέμπτη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτσι Χαλέβι, επισκεπτόμενος στρατεύματα που πολεμούν στη λωρίδα.



Η δήλωσή του έρχεται αφότου Ισραηλινοί ηγέτες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσαν ότι το βόρειο τμήμα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Γάζας, ήταν υπό τον έλεγχο του Ισραήλ .



Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: «Θέλω να τον σκοτώσουν» λέει η μητέρα του 17χρονου για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον θάνατο του γιου της

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός της Γάζας και πώς απέδρασε από την κόλαση του πολέμου

Γερμανία: «Αστακός» το Βερολίνο για την αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, την πρώτη μετά το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης