Η κορυφαία σατιρική εκπομπή του Ισραήλ χλευάζει το BBC για το πώς καλύπτει τον πόλεμο με τη Χαμάς - Δείτε βίντεο

Η κορυφαία σατιρική εκπομπή του Ισραήλ χλευάζει το BBC για το πώς καλύπτει τον πόλεμο με τη Χαμάς - Δείτε βίντεο

«39 ημέρες αφότου οι άνδρες της Χαμάς επιτέθηκαν ειρηνικά στο Ισραήλ» είπε αρχικά η παρουσιάστρια του σατιρικού σόου «Eretz Nehederet» που είχε τον ρόλο ανκοργούμαν στο BBC

satira-israil-bbc
Το κορυφαίο σατιρικό τηλεοπτικό σόου του Ισραήλ «Eretz Nehederet» αποδοκίμασε το BBC και το πώς καλύπτει τον πόλεμο στο Ισραήλ, παρουσιάζοντας το ως «υπερβολικά φιλόξενο» προς τη Χαμάς.

Σε ένα βίντεο διάρκειας τριάμισι λεπτών, σατιρίζουν συνέντευξη του BBC με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. «39 ημέρες αφότου οι άνδρες της Χαμάς επιτέθηκαν ειρηνικά στο Ισραήλ, έχουμε τώρα μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ηγέτη της» είπε αρχικά η παρουσιάστρια του σατιρικού σόου «Eretz Nehederet» που είχε τον ρόλο ανκοργούμαν στο BBC, για να... διορθωθεί από τον Σινουάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπήρχαν επίσης, βιαστές ελευθερίας και σφαγείς της ελευθερίας».

Δείτε το σατιρικό βίντεο:


Κλείσιμο
«Φυσικά. ΖΗΤΩ συγγνώμη. Κύριε Σινουάρ, καταλαβαίνω ότι τώρα εργάζεστε για μια κατάπαυση του πυρός», συνέχισε η παρουσιάστρια, ωθώντας τον Σινουάρ να δηλώνει, αποκαλώντας τη και με το όνομά της ως δείγμα οικειότητας: «Το μόνο που λέμε είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στην κατάπαυση του πυρός. Η κατάσταση στη Γάζα είναι τρομερή, Ρέιτσελ. Όλοι οι αθώοι πολίτες τρέχουν έξω από την πόλη, οπότε μένουμε χωρίς προστασία».

«Χωρίς καθόλου ανθρώπινες ασπίδες. Τόσο άδικο» σχολίασε η παρουσιάστρια. «Τόσο άδικο. Και τα νοσοκομεία μας, Ρέιτσελ, τα σχολεία μας, τελείωσαν όλα από ρουκέτες. Πώς υποτίθεται ότι σκοτώνουμε Εβραίους έτσι; Με διαλέξεις;», ρώτησε ο Σινουάρ. «Παρακαλώ τον κόσμο, χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός. Είμαστε κουρασμένοι, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Μην ξεχνάτε, ξεκινήσαμε μια μέρα νωρίτερα από τους Ισραηλινούς».

«Τόσο άδικο. Τόσο άδικο» συμφώνησε η «ανκοργούμαν» του BBC πριν ζητήσει από τον Σινουάρ να σωπάσει ένα μωρό που έκλαιγε πίσω του. Όταν ο Σινουάρ απάντησε ότι ήταν ένα μωρό από το Ισραήλ και δεν είχε κοιμηθεί καλά από τότε που το απήγαγαν, η παρουσιάστρια απάντησε με φρίκη, ρωτώντας «υπάρχει ένα Ισραηλινό μωρό που σε βασανίζει λόγω της στέρησης ύπνου; Καταλαμβάνει το σπίτι σου; Τόσο άδικο. Τόσο άδικο... Και ο κόσμος δεν κάνει απολύτως τίποτα γι' αυτό. Ελπίζω πραγματικά να επιτύχετε την κατάπαυση του πυρός σας σύντομα».

Αυτή βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που η σατιρική εκπομπή «Eretz Nehederet» ασχολείται με το BBC. Πριν από δύο εβδομάδες, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο κοροϊδεύει την κάλυψή του για μια έκρηξη στο νοσοκομείο Al-Ahli στη Γάζα, την οποία το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες κυβερνήσεις απέδωσαν σε παλαιστινιακό πύραυλο που έπεσε.

Στο βίντεο, «ανταποκριτής» του BBC δηλώνει ότι κάνει ρεπορτάζ από την «παράνομη αποικία του Τελ Αβίβ» και παρουσιάζει αλλοιωμένα πλάνα που δείχνει μια σαΐτα να ρίχνει εβραϊκά αστέρια στη Γάζα.

«Πήραμε αυτό το βίντεο από τη Χαμάς, την πιο αξιόπιστη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο», δήλωσε, καθώς οι λέξεις «αγαπάμε τη Χαμάς» εμφανίστηκαν στην οθόνη. Στη συνέχεια, οι δύο δημοσιογράφοι ψάχνουν να βρουν για να κατηγορήσουν το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό, ακόμη και αφού έλαβαν την ενημέρωση ότι η Ουάσιγκτον υποστήριξε την περιγραφή της Ιερουσαλήμ για το περιστατικό. «Εξακολουθεί να φταίει το Ισραήλ επειδή ο ισραηλινός αποκλεισμός εμπόδισε τη Χαμάς να αποκτήσει πυραύλους που λειτουργούσαν σωστά», δήλωσε ο «ανταποκριτής» του BBC.

Watch the latest "news" from the BBC


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Από θύμα βιασμού, κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή η Γεωργία Μπίκα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τη συμμετοχή του στα επεισόδια ο Έλληνας που συνελήφθη για την υπόθεση Κατσούρη

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη έκαψε ολοσχερώς το σπίτι φίλης της επειδή... κοιμήθηκε με τον σύντροφό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης