ΟΗΕ-ΠΟΥ: Παραδίδουν ιατρικές προμήθειες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς

ΟΗΕ-ΠΟΥ: Παραδίδουν ιατρικές προμήθειες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς

Είναι η δεύτερη παράδοση προμηθειών στο νοσοκομείο Al-Shifa από την έναρξη της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Γάζα

un_help_gaza_hopistal
Η κύρια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που δραστηριοποιείται στη Γάζα δήλωσε την Τετάρτη ότι μπόρεσε να διευκολύνει και να παραδώσει ιατρικές προμήθειες και φάρμακα στη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στον θύλακα «παρά τους τεράστιους κινδύνους για το προσωπικό και τους εταίρους υγείας λόγω των ανηλεών βομβαρδισμών».

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) δήλωσε ότι είναι η δεύτερη παράδοση προμηθειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Η πρώτη παράδοση του ΠΟΥ έγινε στις 24 Οκτωβρίου «εν μέσω υψηλής ανασφάλειας», δήλωσε η UNRWA, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο Al-Shifa «είναι παραδοσιακά η πιο σημαντική υγειονομική εγκατάσταση στη Γάζα».

«Μια δόση ελπίδας για τους ασθενείς στο νοσοκομείο Al-Shifa — μαζί με την UNRWA, η συνοδεία του ΠΟΥ έχει παραδώσει 56 επιπλέον τόνους προμηθειών υγείας. Αυτή είναι η δεύτερη παράδοσή μας στην Al-Shifa από τις 7 Οκτωβρίου. Αν και ευπρόσδεκτες, οι ποσότητες που παραδώσαμε κάθε άλλο παρά επαρκούν για να καλύψουν τις ήδη τεράστιες και αυξανόμενες ανάγκες του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Γάζα. Συνεχίζουμε να ζητάμε διαρκή, ασφαλή και κλιμακούμενη ανθρωπιστική πρόσβαση, προστασία της υγειονομικής περίθαλψης και ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», αναφέρει σε ανάρτησή του ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Κλείσιμο


Η UNRWA περιέγραψε καταστροφικές συνθήκες στο νοσοκομείο και είπε ότι υπάρχουν περίπου δύο ασθενείς για κάθε διαθέσιμο κρεβάτι.

«Το τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι θάλαμοι ξεχειλίζουν και απαιτούν από γιατρούς να περιθάλψουν τραυματίες και άρρωστους ασθενείς στους διαδρόμους, στο πάτωμα και σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε η UNRWA στην ανακοίνωση.

"Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται κάθε ώρα, ενώ οι ασθενείς υφίστανται τεράστιο και περιττό πόνο καθώς τα φάρμακα και τα αναισθητικά τελειώνουν.

Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στα πάρκινγκ και τις αυλές του νοσοκομείου", πρόσθεσε η UNRWA.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ τόνισε ότι "οι ασθενείς εκεί δεν μπορούν να στερηθούν την υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται και χρειάζονται επειγόντως. Η βοήθεια πρέπει να φτάσει σε ολόκληρη τη Γάζα".

Δεν έχει επιτραπεί να περάσουν καύσιμα στη Γάζα, ούτε στο νοσοκομείο Al-Shifa, από την αρχική επίθεση και οι ιατρικές εγκαταστάσεις εξαντλούνται από προμήθειες, ανέφερε η UNRWA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης