Ισραήλ: Το μεταπολεμικό σχέδιο μας δεν είναι μια «συνεχής κατοχή» της Γάζας, διευκρινίζει σύμβουλος του Νετανιάχου

Ισραήλ: Το μεταπολεμικό σχέδιο μας δεν είναι μια «συνεχής κατοχή» της Γάζας, διευκρινίζει σύμβουλος του Νετανιάχου

«Πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ της παρουσίας ασφαλείας και του πολιτικού ελέγχου», τόνισε ο Μαρκ Ρέγκεφ

MixCollage-08-Nov-2023-01-39-AM-343
Ο Μαρκ Ρέγκεφ, πρώην πρέσβης του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανώτερος σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, θέλησε να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το μεταπολεμικό σχέδιο της χώρας του μετά τις δηλώσεις του Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ θα έχει τη «συνολική ευθύνη ασφάλειας» στη Γαζα μετά το τέλος του πολέμου με τη Χαμάς.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσατε να περιμένετε κάτι πιο ρευστό, κάτι πιο ευέλικτο όπου μπορούμε να εισέλθουμε και να φύγουμε όσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ασφαλείας», είπε. «Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε είδος συνεχιζόμενης κατοχής της λωρίδας της Γάζας».

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Νετανιάχου στο ABC News τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ θα έχει τη «συνολική ευθύνη ασφάλειας» στη Γάζα για «αόριστο χρονικό διάστημα» μετά το τέλος του πολέμου, ο Ρέγκεφ είπε: «Πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ της παρουσίας ασφαλείας και του πολιτικού ελέγχου».

"Όταν αυτό τελειώσει και έχουμε νικήσει τη Χαμάς, είναι ζωτικής σημασίας να μην υπάρξει αναζωπυρωμένο τρομοκρατικό στοιχείο, μια ανανεωμένη Χαμάς. Δεν έχει νόημα να το κάνουμε αυτό και να επιστρέψουμε στην αρχή", είπε ο Ρέγκεφ στο CNN.

Κλείσιμο


«Θα πρέπει να υπάρχει ισραηλινή παρουσία ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Ισραήλ καταλαμβάνει εκ νέου τη Γάζα, αυτό δεν σημαίνει ότι το Ισραήλ είναι εκεί για να κυβερνήσει τη Γάζα», συνέχισε.

«Αντίθετα, μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε νέα πλαίσια, όπου οι περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας μπορούν να αυτοδιοικηθούν, όπου να υπάρχει διεθνής υποστήριξη για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να φέρουμε χώρες –και αραβικές χώρες– για μια ανοικοδόμηση αποστρατιωτικοποιημένη, μετά το τέλος της Χαμάς στη Γάζα», είπε.




Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή της σύλληψης του 30χρονου γυμναστή στον Ασπρόπυργο μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση - Δείτε βίντεο

Ανενόχλητοι ρήμαξαν καλώδια του ΟΣΕ και έθεσαν εκτός λειτουργίας την τηλεδιοίκηση από Αχαρνές μέχρι Τιθορέα

Ο Χιου Τζάκμαν θέλει να πληρώσει πολλά χρήματα για να μην πει τα μυστικά του η πρώην σύζυγός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης