Κένυα: Εθνική αργία για το φύτεμα δέντρων η 13η Νοεμβρίου

Κένυα: Εθνική αργία για το φύτεμα δέντρων η 13η Νοεμβρίου

Η χώρα σχεδιάζει να φυτέψει 15 δισ. δέντρα τα επόμενα δέκα χρόνια

kenya_trees
Με μια αιφνιδιαστική -αλλά ευχάριστη για όλους- απόφαση η κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε ότι η Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα είναι ειδική αργία και ότι ορίζεται εθνική ημέρα δενδροφύτευσης, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου της να φυτέψει 15 δισ. δέντρα έως το 2032.

Το κοινό σε ολόκληρη τη χώρα καλείται να φυτέψει δέντρα ως πατριωτική συμβολή στις εθνικές προσπάθειες για τη διάσωση της χώρας μας από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Τα δεντράκια θα διαθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Δασών της χώρας.

Η δασοκάλυψη της Κένυας ανέρχεται περίπου στο 7%. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 80 εκατ. δολάρια για το τρέχον οικονομικό έτος στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να το αυξήσει το ποσοστό σε πάνω από 10%.

Η κλιματική κρίση προκαλεί επιδείνωση της ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής, όπου βρίσκεται και η Κένυα όπου οι βροχές είναι λιγότερες από το αναμενόμενο εδώ και πολλούς μήνες.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος Ρούτο έχει θέσει το εθνικό πρόγραμμα αποκατάστασης του τοπίου και των οικοσυστημάτων ως προτεραιότητα μετά την ανάληψη της προεδρίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Τα σχέδια του Κενυάτη ηγέτη επαίνεσε ο Άγγλος βασιλιάς Κάρολος Γ΄, ο οποίος βρέθηκε στην Κένυα την περασμένη εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου 'λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές - Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα


Φωτογραφίες: Σε σακούλα δώρου με ουίσκι ήταν η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο Ουκρανό ταγματάρχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης