Γερμανία: Συγχώρεση για το αποικιακό παρελθόν και τις σφαγές στην Τανζανία ζήτησε ο Στάινμαϊερ

Γερμανία: Συγχώρεση για το αποικιακό παρελθόν και τις σφαγές στην Τανζανία ζήτησε ο Στάινμαϊερ

Οι γερμανικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300.000 ανθρώπους σε εξέγερση των ντόπιων στις αρχές του 20ού αιώνα

steinmeier_tanzania
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ντροπή του για τις ωμότητες που είχαν διαπράξει οι γερμανικές αποικιακές δυνάμεις στην Τανζανία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προχώρησε όμως και πέρα από αυτό: «Θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για όσα έκαναν οι Γερμανοί στους προγόνους σας εδώ», είπε σε ομιλία του στην αφρικανική χώρα.

«Ό,τι συνέβη εδώ ήταν η κοινή μας ιστορία, η ιστορία των προγόνων σας και η ιστορία των προγόνων μας στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Κλείσιμο



Οι γερμανικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 300.000 ανθρώπους κατά την εξέγερση των Μάτζι Μάτζι to 1905-1907. Ήταν μία από τις πλέον αιματηρές αντιαποικιακές εξεγέρσεις.

Αφορμή για την εξέγερση ήταν η απαίτηση των Γερμανών να ασχοληθούν οι ντόπιοι με το μάζεμα του βαμβακιού που προορίζονταν για εξαγωγή.

Οι αποικιακές αρχές έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εκθέσουν τα κομμένα κεφάλια ηγετών της εξέγερσης σε μουσεία στη Γερμανία. Συγγενείς του ζητούν τώρα να τους επιστραφούν τα κρανία, αφού ταυτοποιηθούν με DNA, ζήτημα το οποίο δεν απέκλεισε ο Γερμανός πρόεδρος.

Η Γερμανία κατείχε τα εδάφη της Τανζανίας, της Ρουάντα, του Μπουρούντι και μέρους της Μοζαμβίκης, τα οποία συνιστούσαν τη Γερμανική Ανατολική Αφρική.



Ειδήσεις σήμερα:

Επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ, είπε ο Μητσοτάκης στον Ανδρουλάκη

Φοβερό τροχαίο με μία νεκρή στη Θεσσαλονίκη - Τρελή πορεία από λεωφορείο που παρέσυρε μηχανάκι και αυτοκίνητα (βίντεο)

Δεν μπορεί η Τουρκία να φτιάχνει drone και η Ελλάδα να την κοιτάει λέει ο Δένδιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης