Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις - Δείτε δορυφορικές φωτογραφίες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πέντε χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις - Δείτε δορυφορικές φωτογραφίες

New York Times: Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας αποτυπώνουν τη σημαντική έκταση της προέλασης του ισραηλινού στρατού προς τη βόρεια Γάζα

gaza-xartes
Την εξέλιξη της χερσαίας επιχείρησης στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας αποτυπώνουν δορυφορικοί χάρτες που δημοσίευσαν το πρωί της Τρίτης οι New York Times με την Jerusalem Post να σημειώνει ότι τα ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν μπει σε βάθος 5 χλμ. στη Γάζα.

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα τα άρματα μάχης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ έχουν φτάσει στην περιοχή Αλ-Μπαχρ στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διατρέχει τη Λωρίδα της Γάζας από την παραλία προς την Τζαμπάλια.

Βάσει των φωτογραφιών από τον δορυφόρο κομβική για τον ισραηλινό στρατό είναι η συμβολή των λεωφόρων Μπαρ και Ρασίντ, με την δεύτερη να ξεκινά περίπου ένα χιλιόμετρο νότια των συνόρων με το Ισραήλ και στη συνέχεια έχει κατεύθυνση προς το λιμάνι της Γάζας.

Δείτε τους χάρτες που δείχνουν τη μια από τις τρεις κατευθύνσεις που έχουν πάρει τα ισραηλινά τεθωρακισμένα προς την πόλη της Γάζας με σειρές αρμάτων να βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο που διατρέχει τη Γάζα από βορρά προς νότο καθώς και στο βορειοδυτικό άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στην Μπέιτ Χανούν

gaza-satelite1
gaza-satelite2
gaza-satelite3


«Οι δορυφορικές φωτογρφίες που ελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας αποτυπώνουν την σημαντική έκταση της προέλασης του ισραηλινού στρατού προς τη βόρεια Γάζα με εκατοντάδες τεθωρακισμένα να έχουν προωθηθεί για αρκετά μίλια μετά τα σύνορα σε κατοικημένες περιοχές στα περίχωρα της Γάζας» γράφουν οι New York Times.

Όπως σημειώνει από την πλευρά του το δίκτυο Al-Ain στον Κόλπο, οι φωτογραφίες αποτελούν τον «σιωπηλό μάρτυρα» της προέλασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις ίδιες φωτογραφίες καταγράφεται το αποτύπωμα των βομβαρδισμών τόσο από μαχητικά της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας όσο και από το ισραηλινό πυροβολικό με «αρκετά κτήρια να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών και δρόμων».

Σκληρές οι μάχες στη Γάζα

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες από τις μάχες που δίνονται στα περίχωρα της Γάζας ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τους ενόπλους της Χαμάς.

Κλείσιμο
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ o εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ περιγράφει ότι «δόθηκαν πολλές μάχες με ομάδες τρομοκρατών που εκτόξευσαν αντιαρματικές ρουκέτες και ριπές πολυβόλων».

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν τα απαραίτητα στίγματα στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ για να καταστρέψουν στόχους και υποδομές των τρομοκρατών.



Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου δυνάμεις των IDF με την καθοδήγηση και της Σιν Μπετ χτύπησαν 300 στόχους ανάμεσα στους οποίους αντιαρματικά και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων της Χαμάς.



Σε άλλο βίντεο ο εκπρόσωπος των IDF παρουσίασε στοιχεία από τους εναέριους βομβαρδισμούς του Ισραήλ αλλά και εικόνες από την παρουσία των ισραηλινών στρατιωτών στα περίχωρα της πόλης της Γάζας.






Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες ώρες σκοτώθηκε ο διοικητής του «τάγματος» Beit Lahia της Χαμάς, Νασίμ Αμπου Ατζίνα, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση στο κιμπούτζ Ερέζ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ατζίνα φέρεται, επίσης, να είναι ένα από τα μέλη της Χαμάς που συνέβαλαν στο να αποκτήσει η τρομοκρατική οργάνωση δυνατότητα επιθέσεων με drone και αλεξίπτωτα πλαγιάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Πεν Νταλαούρα, η Μarka2 και τα άλλα trolls που έβγαλαν τον Στέφανο

Τα τρία σενάρια για το φρικτό τέλος της Σάνι Λουκ

Γιατί κλαίει η Σοφία; Η υπαρξιακή κρίση της 84χρονης βασιλομήτορος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης