Πόλεμος στο Ισραήλ: Οικογένειες αναζητούν επιζώντες μέσα στα ερείπια στη Γάζα - Δείτε βίντεο του Al Jazeera

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οικογένειες αναζητούν επιζώντες μέσα στα ερείπια στη Γάζα - Δείτε βίντεο του Al Jazeera

Με όσα μέσα διαθέτουν ακόμα και με τα ίδια τους τα χέρια σκάβουν στα ερείπια προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες

gaza_survivors
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο του Al Jazeera στο οποίο διακρίνονται άνθρωποι που γλύτωσαν από βομβαρδισμούς να αναζητούν συγγενικά τους πρόσωπα στα χαλάσματα στη Γάζα. Το συγκλονιστικό βίντεο του αραβικού μέσου ενημέρωσης έχει τραβηχτεί στην Yarmouk της Γάζας. Οι άνθρωποι με όσα μέσα διαθέτουν ακόμα και με τα ίδια τους τα χέρια σκάβουν στα ερείπια προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες.

Παράλληλα χρησιμοποιούν ακόμα και φακούς όταν έχει πέσει το σκοτάδι προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπινες ζωές κάτω από τα χαλάσματα. Μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν ζωντανό ένα αγοράκι το οποίο παραδίδουν στους διασώστες προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν φθάσει τους 7.650 και στη Δυτική Όχθη τους 111, σύμφωνα με τον απολογισμό


Ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έφθασε τους 7.650 ενώ 19.450 είναι οι τραυματίες από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 111 ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί επίσης από τις 7 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, το ένα τέταρτο των νοσοκομείων της Γάζας και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών της παραμένουν κλειστά λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν επίσης αποκόψει τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Λωρίδα από χθες, Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες» - Το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας «ΖΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο

Κοσμοσυρροή στην οικία του Ιωάννη Μεταξά, εκεί που ακούστηκε το ιστορικό «Όχι» - Δείτε φωτογραφίες

Γυναίκα σε σεξ κλαμπ του Άμστερνταμ είπε ότι συνευρέθηκε με τον ίδιο της τον πατέρα - Πώς «ξεσκεπάστηκε» το ψέμα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης