Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αμπάς αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αμπάς αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προσπάθησαν να κανονίσουν μια συνομιλία μέσω τηλεφώνου μεταξύ των δύο ηγετών, όμως ο Αμπάς απέρριψε το αίτημα

abas
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αρνήθηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Τζο Μπάιντεν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Kan, που επικαλείται πηγή στη Ραμάλα με γνώση για το συγκεκριμένο ζήτημα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προσπάθησαν να κανονίσουν μια συνομιλία μέσω τηλεφώνου μεταξύ των δύο ηγετών, όμως ο Αμπάς απέρριψε το αίτημα. 

Παρά την άρνηση του Αμπάς και τη έντονη δυσαρέσκειά του για την ανοιχτή υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Χαμάς, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Παλαιστινίων και Αμερικανών αξιωματούχων παραμένουν ανοιχτοί, όπως υποστηρίζει το ισραηλινό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων είχε νωρίτερα ακυρώσει τη συμμετοχή του στην προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη τετραμερή Σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, την οποία οι Παλαιστίνοι αποδίδουν σε ισραηλινό χτύπημα. Τελικά η σύνοδος που θα λάμβανε χώρα με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, του Αιγύπτιου ομολόγου του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β' δεν πραγματοποιήθηκε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη Γάζα

Άγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ' αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης