Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' θα συζητήσουν σήμερα στο Κάιρο για "την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Γάζας", ανακοίνωσαν οι δύο χώρες μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Αμάν.
Η Αίγυπτος, που συνορεύει με τη Γάζα, και η Ιορδανία, η οποία συνορεύει με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχουν υπογράψει με το Ισραήλ ειρηνευτικές συμφωνίες το 1979 και το 1994, αντίστοιχα, με τις οποίες τερματίστηκε ο πόλεμος με τη γείτονά τους.
Οι δύο χώρες, που έχουν μεσολαβήσει επανειλημμένα μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες κατά "της βίαιης μετακίνησης" Παλαιστινίων προς τα εδάφη τους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.