Ισραήλ: Μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς

Ισραήλ: Μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς

Ο στρατός του Ισραήλ πήρε την «ιδέα» από τα ρωσικά άρματα στην Ουκρανία - «Οι ΗΠΑ ίσως μάθουν με τον δύσκολο τροπο ότι είναι απαραίτητα», λέει αναλυτής

Ισραήλ: Μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς #shortsvideo
israel-tank
Τα ισραηλινά άρματα μάχης που συγκεντρώνονται έξω από τη Γάζα ενόψει μιας πιθανής χερσαίας εισβολής έχουν εξοπλιστεί με ειδικά «κλουβιά» κατά των drones, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post.

Η Post μοιράστηκε εικόνες που δείχνουν ισραηλινά οχήματα με τροποποιημένα καλύμματα, των οποίων ο σκοπός είναι να προστατεύουν τους στρατιώτες που βρίσκονται στο εσωτερικό τους από τυχόν εκρηκτικά που πέφτουν από drones.
 
 

«Η υπόθεσή μου είναι ότι οι επιθέσεις της Χαμάς έδωσαν στο Ισραήλ την ώθηση να εγκαταστήσει τα κλουβιά ευρύτερα στα άρματά της», δήλωσε στην Post ο Μάρκ Κάνσιαν, ανώτερος σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών. «Πιθανότατα ήταν κάτι που το είχαν σκεφτεί από πριν, αφού όλοι παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία».
 

«Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν αυτές οι κατασκευές θα γίνουν πρότυπο για τα τεθωρακισμένα οχήματα σε συγκρούσεις», δήλωσε ο Cancian. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εξοπλίσει τα άρματα μάχης τους με κλουβιά, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα μάθημα που οι στρατοί πρέπει να μάθουν με τον δύσκολο τρόπο».
Κλείσιμο
 

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έδειξε πώς η τρομοκρατική ομάδα χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ρίξει εκρηκτικά σε ισραηλινές εγκαταστάσεις επικοινωνιών, συμβάλλοντας στην αποτροπή της ταχείας αντίδρασης των IDF.


Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία φαίνεται ότι ήταν εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διατίθενται εύκολα προς αγορά, έχουν προκαλέσει φόβους ότι αυτή η σχετικά απλή μέθοδος επίθεσης θα μπορούσε να υιοθετηθεί από άλλες ομάδες ανταρτών σε όλο τον κόσμο.

Δείτε βίντεο: Ισραήλ: Μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς
Ισραήλ: Μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς #shortsvideo


Ειδήσεις σήμερα:

Πυκνώνουν τα σύννεφα διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανοιχτή σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία

«Κίτρινη κάρτα» Μητσοτάκη σε υπουργούς: Οι πολίτες συγχωρούν λάθη αλλά όχι κακές συμπεριφορές

Σήμερα ο γάμος Κασσελάκη-Τάιλερ στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης