Sozcu: Σαν βρικόλακα παρουσιάζει τον Νετανιάχου η τουρκική εφημερίδα

Sozcu: Σαν βρικόλακα παρουσιάζει τον Νετανιάχου η τουρκική εφημερίδα

Η εθνικιστική τουρκική εφημερίδα ζητά να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Sozcu
Η τουρκική εφημερίδα Sozcu στάζει… αίμα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου και τον θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την αιματοχυσία που έχει προκληθεί από τον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ. Η δημοφιλής καθημερινή εφημερίδα παρομοιάζει τον Νετανιάχου με βρικόλακα.

«Η ανθρωπότητα πεθαίνει και κλαίει εξαιτίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου... Γιατί κάθε μέρα, οι ισραηλινές βόμβες πέφτουν βροχή πάνω σε αθώα παλαιστινιακά μωρά, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, ακόμα και σε ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γάζας. Ο πόνος μας είναι μεγάλος... Οι μόνοι υπεύθυνοι είναι ο Ισραηλινός ηγέτης Νετανιάχου και οι υποστηρικτές του, οι ΗΠΑ και η ΕΕ», αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Σε άλλο σημείο γράφει: «Στις 17 Οκτωβρίου, σκότωσε την ανθρωπότητα βομβαρδίζοντας το νοσοκομείο στη Γάζα όπου άμαχοι νοσηλεύονταν και έβρισκαν καταφύγιο… Δισεκατομμύρια άνθρωποι χύνουν δάκρυα για την ανθρωπότητα που πεθαίνει και καταριούνται το δολοφονικό βαμπίρ. Κι εμείς το καταριόμαστε. Ως SÖZCÜ, ευχόμαστε το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους».

Sozcu_Exof


Κλείσιμο
Η εφημερίδα ζητά να «η αιματοχυσία να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο πόλεμος να τελειώσει και ο βρικόλακας Νετανιάχου να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου. Καλούμε επίσης το έθνος μας σε κοινή λογική, επιθυμούμε όλα τα τμήματα να είναι ήρεμα, να δείξουν τις αντιδράσεις τους σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο και με τρόπο που αρμόζει στην ανθρωπιά».

Ποια είναι η Sozcu
Η Sözcü είναι μια δημοφιλής τουρκική ημερήσια εφημερίδα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 27 Ιουνίου 2007 από τον Burak Akbay και διανέμεται σε όλη την χώρα. Από τον Ιούνιο του 2018, είναι μία από τις εφημερίδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Τουρκία, με περίπου 300.000 αντίτυπα να πωλούνται καθημερινά. Ασκεί ανοιχτή κριτική στο κυβερνών κόμμα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υιοθετεί έναν πιο εθνικιστικό και κεμαλικό πολιτικό προσανατολισμό από άλλες εφημερίδες κατά του AKP, όπως η Cumhuriyet και η BirGün.

Ειδήσεις σήμερα:

«Φωτιά» στα 54 η Τζένιφερ Λόπεζ σε νέα φωτογράφιση με εσώρουχα

Πυκνώνουν τα σύννεφα διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανοιχτή σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία


Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης