Πόλεμος στο Ισραήλ: Συζητήσεις με τον Μασκ για την παροχή του συστήματος ίντερνετ Starlink

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συζητήσεις με τον Μασκ για την παροχή του συστήματος ίντερνετ Starlink

Ενίσχυση των επικοινωνιών θέλει το Ισραήλ, ενώ προετοιμάζεται για χερσα'ια εισβολή στη Γάζα

starlink_mak
Το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες με την SpaceX του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την ανάπτυξη των υπηρεσιών διαδικτύου Starlink εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης με τη Χαμάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των επικοινωνιών του, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της φονικής διασυνοριακής εισβολής της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 1.400 Ισραηλινών, κυρίως αμάχων.

Σε απάντηση, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, οδηγώντας σε πάνω από 2.800 παλαιστινιακές απώλειες. Το Ισραήλ έχει επίσης διακόψει την παροχή καυσίμων, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς περιοχή και έχει κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των γραμμών του μετώπου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ, οι υπηρεσίες Starlink «θα εξασφαλίσουν αδιάλειπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις πόλεις που βρίσκονται στις γραμμές του μετώπου». Σύμφωνα με το Bloomberg, αν η συνεργασία προχωρήσει, θα είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ βασίζεται στο Starlink, το οποίο θα χρησιμεύσει ως εφεδρικό σε περίπτωση που άλλα συστήματα διακοπούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ είχε προσφέρει το σύστημα Starlink και στον ουκρανικό στρατό για να τον βοηθήσει στη μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων. 

Το υπουργείο εξετάζει επίσης τη διακοπή των υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφώνου στη Γάζα. Επιπλέον, επιβεβαίωσε τα σχέδια να κλείσει τα γραφεία του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου Al-Jazeera του Κατάρ, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί ως πλατφόρμα για «προπαγάνδα της Χαμάς, υποκίνηση και βλάβη της εθνικής ασφάλειας σε καιρό πολέμου».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος σε ηλικία 61 ετών

Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Γυναίκα τραυμάτισε τροχονόμο στο Παγκράτι γιατί της έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης