Βρετανία: «Χρυσές δουλειές» για τις εταιρείες με σκύλους που εντοπίζουν κοριούς

Βρετανία: «Χρυσές δουλειές» για τις εταιρείες με σκύλους που εντοπίζουν κοριούς

Πολλοί φοβούνται ότι η κρίση στη Γαλλία θα μεταφερθεί και στη χώρα - Ειδική, πολύμηνη εκπαίδευση για τους σκύλους, παρόμοια με αυτή για ναρκωτικά

skylos
Ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες σπιτιών στη Βρετανία καλούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να εντοπίζουν τους κοριούς που μπορεί να κρύβονται στα υπνοδωμάτια, εν μέσω ανησυχιών ότι οι μολύνσεις αυξάνονται στη χώρα μετά την κρίση στη Γαλλία.

Ο αριθμός των κοριών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά και τα ταξίδια είχαν μειωθεί, αλλά έκτοτε οι πληθυσμοί των κοριών έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, αν και όχι στο προηγούμενο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο άνθιση γνωρίζουν οι εξειδικευμένες βρετανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους για να εντοπίζουν τις εστίες κοριών.

Χρειάζεται από 12 έως 18 μήνες για να εκπαιδευτεί ένας νέος σκύλος να μυρίζει τους κοριούς, αναφέρει ο Guardian.

Κλείσιμο
Η διαδικασία είναι παρόμοια με την εκπαίδευση σκύλων για να ανιχνεύουν ναρκωτικά, εκρηκτικά ή και χρήματα σε κρυψώνες. Στην περίπτωση των κοριών, τα σκυλιά ανιχνεύουν μια φερομόνη που εκπέμπουν τα έντομα για να τα βοηθήσουν πλησιάσουν το ένα στο άλλο.

Σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, η παρουσία των κοριών ανιχνεύεται ακόμη και από την ανθρώπινη μύτη.

Τα έντομα σπάνια απομακρύνονται περισσότερο από ένα μέτρο από το σημείο όπου τρέφονται. Ωστόσο μπορεί να χρειαστούν ώρες για να τα βρει κανένας μόνο με έναν φακό και την καλή του όραση. Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, αντίθετα, μπορούν να τα βρουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα τσιμπήματα των κοριών θεωρούνται ακίνδυνα για τους ανθρώπους, αλλά έχουν επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. «Οι άνθρωποι νιώθουν ντροπή επειδή νομίζουν ότι ζουν με κακές συνθήκες διαβίωσης», λένε οι ειδικοί και σημειώνουν ότι οι κοριοί εμφανίζονται ακόμη και στα πεντάστερα ξενοδοχεία.



Ειδήσεις σήμερα:

Όρια και ωράριο του μικρού Δακτυλίου - Τι ισχύει με τις άδειες εισόδου, συμπληρωματικές πληροφορίες από την ΕΛΑΣ

Από το Iron Dome στο Iron Beam: Το Ισραήλ επιστρατεύει και την τεχνολογία laser για την αεράμυνά του


Ανείπωτο δράμα στη Γάζα - Γιατρός ξεσπά, αντικρίζοντας νεκρούς στο νοσοκομείο τον πατέρα και τον αδερφό του (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης