Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν διαπραγματεύεται με τη Χαμάς την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν διαπραγματεύεται με τη Χαμάς την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει συναντηθεί και στο παρελθόν με στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης

erdogan-m
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Την πληροφορία μετέδωσε αργά την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Δεκάδες Ισραηλινοί και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος.

Κλείσιμο
Η γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούλησή του να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης, έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή. Το βράδυ της Τετάρτης, επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παρά την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα πως «το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί από αέρος και απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε συνομιλίες με ηγέτες του αραβικού κόσμου, όπως τον πρόεδρο της Αλγερίας και τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για το ζήτημα των ομήρων αλλά και της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν που βομβαρδίζεται ξανά - Η στιγμή που οικογένεια προσπαθεί να καλυφθεί (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημά του - Ισόβια στον 41χρονο που τεμάχισε τη γυναίκα του

Δεν παραδίδω την έδρα, λέει ο Χουρδάκης στην Κωνσταντοπούλου που τον διέγραψε από την «Πλεύση Ελευθερίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης