Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η κόρη μου είναι ζωντανή», λέει τώρα η μητέρα της Γερμανίδας που ήταν στο φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η κόρη μου είναι ζωντανή», λέει τώρα η μητέρα της Γερμανίδας που ήταν στο φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς

Διεθνή ΜΜΕ έγραψαν πως η κοπέλα είναι νεκρή και την αναγνώρισαν από τα τατουάζ - Σε σοκαριστικό βίντεο απεικονίζεται το πτώμα της να διαπομπεύεται από τη Χαμάς

israel-kopela
Η μητέρα της 30χρονης tattoo artist Σάνι Λουκ η οποία πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της βίαιης επίθεσης του Σαββάτου σε ένα ισραηλινό μουσικό φεστιβάλ, ισχυρίστηκε ότι έλαβε μήνυμα από την Παλαιστίνη ότι η κόρη της είναι ακόμη ζωντανή.

Η μητέρα της Σάνι, Ρικάρτνα, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Τώρα έχουμε στοιχεία ότι η Shani είναι ζωντανή αλλά έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της:



Κλείσιμο
Ωστόσο σε σοκαριστικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου τις προηγούμενες ημέρες η 30χρονη αποτυπώθηκε χτυπημένη -πιστεύεται νεκρή, όπως έγραψαν διεθνή ΜΜΕ- πάνω σε καρότα φορτηγού με μέλη της Χαμάς. Οι άνδρες που απεικονίζονται στο βίντεο κάθονταν πάνω στο σώμα της, τη χλεύαζαν και κάποιοι έφτυναν πάνω τους. 

Δείτε φωτογραφίες: Οι μαχητές της Χαμάς περιφέρουν σε αγροτικό το άψυχο κορμή της Γερμανίδας
war-vid-2
war-vid-1
Οι τρομοκράτες της Χαμάς απήγαγαν την Shani Louk, τη δολοφόνησαν και περιέφεραν σαν τρόπαιο το άψυχο σώμα της πάνω σε ένα φορτηγό

Σημειώνεται πως για το περιστατικό κυκλοφορεί στα social media αντίστοιχο βίντεο το οποίο ωστόσο είναι πολύ σκληρό για να μεταδοθεί.

Από τα στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από τη Χαμάς είναι τα τατουάζ στο κορμί της.

Την ίδια ώρα πάντως, οι γονείς της Σάνι είναι σίγουροι ότι πρόκειται για την κόρη τους και ότι το βίντεο γυρίστηκε στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι τρομοκράτες κάθονταν πάνω στο σώμα της, τη χλεύαζαν και κάποιοι έφτυναν πάνω τους. Η Χαμάς είχε ισχυριστεί ότι το πτώμα ανήκε σε γυναίκα Ισραηλινή στρατιώτη - αλλά χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε από την ξαδέλφη της Tomasina Weintraub-Louk, ότι ήταν η Shani η οποία δήλωσε στη MailOnline ότι η οικογένεια αναγνώρισε τα χαρακτηριστικά τατουάζ στα πόδια και τα ράστα μαλλιά της.




Το μουσικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε η Σάνι ήταν ένα από τα πρώτα σημεία που δέχτηκε επίθεση από την τρομοκρατική ομάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ πολλοί πιάστηκαν όμηροι.

Κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης, η 30χρονη εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το κινητό της τηλέφωνο για να καλεί την οικογένειά της από το χώρο του φεστιβάλ. Η μητέρα της τη ρώτησε: «Έχεις κάποιο καταφύγιο κοντά;». Η κόρη εμφανίστηκε μπερδεμένη και υποσχέθηκε να βρει καταφύγιο. Μετά από αυτό, η επαφή διακόπηκε.

Σε ένα από τα τελευταία βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται η Σάνι Λουκ να χορεύει χαρούμενη και ξέγνοιαστη στο μουσικό φεστιβάλ που λίγη ώρα αργότερα θα μετατρέπονταν σε λίμνη αίματος από τα εκατοντάδες θύματα. 



Η Shani, η οποία μεγάλωσε στο Ισραήλ αλλά είχε γερμανικό διαβατήριο, ήταν ακτιβίστρια για την ειρήνη και αντιρρησίας συνείδησης, δήλωσε η θεία της Orly Louk, στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel. Η Orly είπε ότι η Shani είχε αρνηθεί να αναλάβει τη στρατιωτική θητεία που είναι υποχρεωτική για τους Ισραηλινούς λόγω των ειρηνιστικών της απόψεων, προσθέτοντας ότι το γερμανικό της διαβατήριο βοήθησε σε αυτό

Δείτε φωτογραφίες της Shani Louk από το φεστιβάλ:

germanida
germanida2



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ - Το protothema.gr στην Ασκελόν: Μπαράζ βομβαρδισμών από τη Χαμάς, στα καταφύγια οι κάτοικοι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαρτυρίες Ελλήνων που γλίτωσαν από τη φρίκη - «Πέφτουν πύραυλοι παντού»

Ο γάμος των Μπέκαμ έγινε μπίζνα 500 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης