Ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το επίκεντρο ήταν περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ. Ακολούθησαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους 6,3, 5,9 και 5,5 βαθμών, ανέφερε το USGS.
Κλείσιμο
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για εκατοντάδες πολίτες για τους οποίους υπάρχει φόβος ότι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.
Ο Αμπντούλ Ραϊάντ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πληροφοριών και Πολιτισμού του Αφγανιστάν, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα βοήθεια, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους στην πόλη Χεράτ.
Εκπρόσωπος της εθνικής αρχής για τις καταστροφές του Αφγανιστάν δήλωσε ότι τέσσερα χωριά στην περιοχή Ζέντα Τζαν στην επαρχία Χεράτ υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος των σεισμών.
Τον περασμένο Ιούνιο, ένας άλλος ισχυρός σεισμός έπληξε το ανατολικό Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 1.500. Ήταν ο φονικότερος στο Αφγανιστάν εδώ και δύο δεκαετίες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.