Η αεροπορία του Ισραήλ επιτέθηκε στον Πύργο της Παλαιστίνης στη Γάζα - Δείτε βίντεο
«Η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικές υποδομές ανώτερων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς μέσα σε πολυώροφα κτίρια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δύο πολυόροφα κτίρια στη Γάζα, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας της χώρας στεγάζονται «στρατιωτικές υποδομές» της Χαμάς.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ισραήλ στον Πύργο της Παλαιστίνης, στη Γάζα. Μάλιστα η επίθεση καταγράφηκε την ώρα που η ανταποκρίτρια του Al Jazeera Youmna El Sayed μετέδιδε τις εξελίξεις σε live μετάδοση.
«Η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικές υποδομές ανώτερων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς μέσα σε πολυώροφα κτίρια», ανέφερε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να δώσει την ακριβή τοποθεσία. Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι «η Χαμάς τοποθετεί τα στρατιωτικά της μέσα στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας».
Σημειώνεται ότι ένα από τα διαμερίσματά του είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν τον Αύγουστο του 2022, σκοτώνοντας τον ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ.
«Αυτή τη φορά το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς και ισοπεδώθηκε. Κοιτάζοντας όλα τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα του, μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της καταστροφής που υπάρχει [στην περιοχή]. Και αυτό είναι το σημείο, που έχω πει ξανά και ξανά: Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή» είπε η δημοσιογράφος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
NEW: Residential Palestine Tower in the heart of Gaza City targeted in direct hit by 🇬🇧UK-🇺🇲US-🇪🇺EU-armed missile, live on Al Jazeera.#GazaUnderAttackpic.twitter.com/ITh07pokqZ
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη