ΗΠΑ: Απόρρητες πληροφορίες για τα υποβρύχια των ΗΠΑ μοιράστηκε ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οικο

ΗΠΑ: Απόρρητες πληροφορίες για τα υποβρύχια των ΗΠΑ μοιράστηκε ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οικο

Η αποκάλυψη του δικτύου ABC για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ - O Aυστραλός δισεκατομμυριούχος που ενημερώθηκε πρώτος για τις δυνατότητες των αμερικανικών υποβρυχίων είναι ο Άντονι Πρατ

trump_wh1
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να μοιράστηκε πληροφορίες διαβαθμισμένων εγγράφων για τα αμερικανικά υποβρύχια μ΄έναν Αυστραλό δισεκατομυριούχο και δεκάδες άλλους, ύστερα από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC.

To σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες σε «δεκάδες ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένων ξένων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και εργαζομένων. Για παράδειγμα, τους έδειξε τα έγγραφα που αποκαλύπτουν πόσες πυρηνικές κεφαλές έχουν τα αμερικανικά υποβρύχια και πόσο κοντά μπορούν να φτάσουν στα ρωσικά υποβρύχια .

Όπως αναφέρει το ABC, o Aυστραλός δισεκατομμυριούχος που ενημερώθηκε πρώτος για τις ικανότητες των αμερικανικών υποβρυχίων είναι ο Άντονι Πρατ, ο οποίος με τη σειρά του συνέχισε να αποκαλύπτει τις δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες σε άλλους. Ο Πρατ έχει ήδη δεχτεί επίσκεψη και του έχουν πάρει κατάθεση οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Ο Αυστραλός Μίδας - βασιλιάς του χαρτιού στην πατρίδα του- ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα των αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων από τον Τραμπ στη Φλόριντα. Ο Άντονι Πρατ είναι μέλος της Λέσχης του στο Mar-a-Lago. Το δημοσίευμα του ABC αναφέρει ότι ο Αυστραλός επιχειρηματίας συνέχισε να μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες με αρκετούς άλλους, μετά τις αποκαλύψεις στο ιδιωτικό κλαμπ του Τραμπ.

Ο Αντονι Πρατ διατελεί πρόεδρος των Visy και Pratt Industries, δύο κολοσσών χαρτιού και συσκευασίας. Η Visy, η βάση της οικογενειακής περιουσίας, ειναι δημιούργημα του πατέρα του Πρατ, Ρίτσαρντ, ο οποίος απεβίωσε το 2009. Από τότε, ο Πρατ ήταν υπεύθυνος και η εταιρεία έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αυστραλίας.

Η Pratt Industries είναι η αμερικανική εταιρεία συσκευασίας του ομίλου, με περιουσία που αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Πρατ Άντονι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επέκταση του ομίλου στις ΗΠΑ από τότε που μετακόμισε εκεί τη δεκαετία του 1990.

Η Pratt Industries αναπτύχθηκε και έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού του Πρατ στο Οχάιο το 2020 και το περιέγραψε ως «πραγματικά καταπληκτικό».

Η περιουσία του Αυστραλού Αντονι Πρατ φθάνει τα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index κατακτώντας τον τίτλο του 213ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Πρατ είναι γνωστό ότι το παίζει σε δύο ταμπλό στην πολιτική, όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και στις ΗΠΑ. Έγινε μέλος του Mar-a-Lago το 2017. Αυτός και η σύζυγός του Κλοντίν Ρεβίρ έχουν δύο παιδιά και ο δισεκατομμυριούχος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μελβούρνης και Νέας Υόρκης.


Ειδήσεις σήμερα

Στη φυλακισμένη Ιρανή ακτιβίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Θρήνος στο Χάρκοβο από την ρωσική κόλαση φωτιάς - Αποδεκατίστηκε χωριό, «κάθε οικογένεια έχει και από έναν νεκρό»

Φεύγουν για να ψηφίσουν οι ετεροδημότες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών - Έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ, τι ισχύει με τα διόδια

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης