Ντόναλντ Τραμπ: Βγήκε εκτός της λίστας «Forbes 400» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο - Κατέρρευσε το «Truth Social»

Ντόναλντ Τραμπ: Βγήκε εκτός της λίστας «Forbes 400» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο - Κατέρρευσε το «Truth Social»

Υπάρχει μια επιχείρηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που έχει διαρκώς ανοδική πορεία - Έχασε 600 εκατ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο

27764299
Αδειάζει ο... κουμπαράς του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τη διεύθυνση του περιοδικού «Forbes» να τον εκτοπίζει από την ετήσια λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

'Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού περιοδικού, για 300 εκατομμύρια δολάρια, ο Τραμπ έχασε τη θέση του στο «Forbes 400». Aπό τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, o Aμερικανός μεγιστάνας απώλεσε αρκετά χρήματα, ωστόσο, η περιουσία του ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το όνομα Τραμπ δεν συγκαταλέγεται στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό περιοδικό ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη του για απάτη στη Νέα Υόρκη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για το πιο αποκλειστικό κλαμπ της χώρας», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του «Forbes» και προσθέτει: «Με περιουσία που υπολογίζεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, διαθέτει 300 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από το όριο για να ενταχθεί στην κατάταξη του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει εμμονή να λέει ψέματα στους δημοσιογράφους για να προσπαθεί να βρεθεί ψηλότερα στη λίστα».

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό, η συνολική απώλεια των χρημάτων του μέσα σ΄ένα χρόνο, ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, οφειλόταν κυρίως στην πτώση της αξίας της μετοχής του «Truth Social», της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε αφού αποβλήθηκε από το Twitter και το Facebook εξαιτίας της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου που ενορχήστρωσε στο αμερικανικό Κογκρέσο. Επιπλέον, τα ακίνητα του Τραμπ, πάνω στα οποία έχτισε το όνομά του προτού κατέβει στην πολιτική το 2015, έχουν δεχτεί πλήγμα.

«Υπάρχει ένα φωτεινό σημείο στο χαρτοφυλάκιο του Τραμπ», πρόσθεσε το περιοδικό. «Καθώς λιγότεροι άνθρωποι περνούν χρόνο στο γραφείο, πολλοί αθλούνται σε γήπεδα του γκολφ». «Οι επιχειρήσεις στα γήπεδα γκολφ του Τραμπ πάνε περίφημα», επισημαίνει το Forbes και προσθέρει ότι αυτό σημειώνεται την ώρα που ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Ο 77χρονος Τραμπ, έχει βρεθεί εκτός λίστας του Forbes και στο παρελθόν. Για πρώτη φορά το 1990, όταν η αυτοκρατορία του στo real estate προσπαθούσε να επιβιώσει. Το όνομά του βγήκε επίσης από τη λίστα του περιοδικού το 2021, στον απόηχο της χαοτικής προεδρίας του και εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid. Το όνομά του επέστρεψε δυναμικά στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού το 2022.
«Μην κάνετε λάθος», είχε δηλώσει τότε η διεύθυνση του περιοδικού: «Ο Τραμπ είναι εξαιρετικά πλούσιος».

O «κύριος Τesla», Έλον Μασκ, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, για δεύτερη συνεχή χρονιά με περιουσία 251 δισεκατομμύρια δολάρια, 90 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο , τον ιδρυτή της Amazon, Tζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει περιουσία που αγγίζει τα 161 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εννέα από τους 20 κορυφαίους της λίστας έχουν περιουσία τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερων, τα περισσότερα από ποτέ, σε σχέση με μόλις τέσσερα μέλη της λίστας πέρυσι. Η ελάχιστη καθαρή περιουσία που απαιτείται για να βρίσκεται κανείς στους κορυφαίους 20 είναι τώρα 38,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από 37 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο.

Οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί πολίτες, που ξεχωρίζουν στη λίστα του «Forbes 400» για το 2023 είναι :

Κλείσιμο
1. Έλον Μασκ, με περιουσία: 251 δισεκατομμύρια δολάρια

2. Τζεφ Μπέζος με περιουσία: 161 δισεκατομμύρια δολάρια

3. Λάρι Έλισον με περιουσία: 158 δισεκατομμύρια δολάρια

4. Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία 121 δισεκατομμύρια δολάρια

5. Λάρι Πέιτζ, με περιουσία 114 δισεκατομμύρια δολάρια

6. Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 111 δισεκατομμύρια δολάρια

7. Σέρτζι Μπριν με περιουσία 110 δισεκατομμύρια δολάρια

8. Μαρκ Ζάκερμπεργκ με περιουσία 106 δισεκατομμύρια δολάρια

9. Στιβ Μπάλμερ με περιουσία 101 δισεκατομμύρια δολάρια

10. Mάικλ Μπλούμπεργκ με περιουσία 96,3 δισεκατομμύρια δολάρια


Ειδήσεις σήμερα:

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου – «Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο, κι ας λέει ότι με πήρε»


Γαλλικός… ιός ακύρωσε την επίσκεψη και το σόου Ερντογάν στην Γρανάδα


Δέκα «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής: Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε έσοδα, έξοδα, κάρτες και μετρητά



___________________________________________

Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης