Βενετία: Ταυτοποιήθηκαν τα 21 θύματα - Η τραγική μοίρα των νιόπαντρων από την Κροατία και η εμπειρία του οδηγού

Βενετία: Ταυτοποιήθηκαν τα 21 θύματα - Η τραγική μοίρα των νιόπαντρων από την Κροατία και η εμπειρία του οδηγού

Ένα κοριτσάκι 17 μηνών και τέσσερα παιδιά μεταξύ 8 και 13 ετών στους νεκρούς - Η τελευταία ανάρτηση του οδηγού στο Facebook - Η τριμελής οικογένεια που σώθηκε... επειδή έψαχνε να φάει μια πίτσα

venetia-artrou
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ιταλία και ειδικοτερα η επαρχία του Βένετο από το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από την πτώση λεωφορείου από αερογέφυρα στο Μέστρε, που είχε σαν συνέπεια να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15. Σύμφωνα με τις Αρχές, ιδιαίτερα κρίσιμη για τα αίτια του δυστυχήματος, θεωρείται η νεκροψία - νεκροτομή του οδηγού Αλμπέρτο Ριτζότο, καθώς δύο από τα σενάρια που εξετάζονται για την απότομη μανούβρα του οχήματος και την επακόλουθη πτώση του από τη γέφυρα, είναι μια «ξαφνική αδιαθεσία» που μπορεί να αισθάνθηκε ή να τον πήρε ο ύπνος πάνω στο τιμόνι.

Ο 44χρονος Ριτζότο, που σκοτώθηκε ακαιριαία κατά την πτώση αφήνοντας πίσω έναν μικρότερο αδερφό, καταγόταν από το Κονελιάνο του Τρεβίζο και εργαζόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία «La Linea» τα τελευταία έξι με επτά χρόνια. Το ηλεκτρικό λεωφορείο που οδηγούσε χθες, κατά τη μοιραία διαδρομή, ήταν «καινούριο, ηλικίας περίπου ενός έτους», σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Corriere ο διευθύνων σύμβουλος της «La Linea», Μάσιμο Φιορέζε.

TRAGEDIA DI MESTRE - Immagini choc: spunta il video delle telecamere con l'incidente in diretta


«Ο Ριτζότο» εξηγεί ο Φιορέζε «είχε αναλάβει υπηρεσία το απόγευμα, περίπου 1,5 ώρα πριν το δυστύχημα. Πήρε κόσμο από την πλατεία Piazzale Roma της Βενετίας και τους πήγαινε πίσω στο κάμπινγκ, στην Μαργκέρα. Δεκαέξι από αυτούς είχαν κάνει κράτηση για τη διαδρομή, αλλά προφανώς η κακή τύχη ήθελε κάποιον που δεν είχε κάνει κράτηση, να επιβιβαστεί επίσης και όταν είδε το λεωφορείο να φτάνει, ένα ωραίο μεγάλο λεωφορείο με πολλές θέσεις, επιβιβάστηκε χωρις δισταγμό».

odigos_venetia
Ο 44χρονος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου


«Ο οδηγός ήταν ένα άτομο με αποδεδειγμένη εμπειρία, πολύ καλός, ένας καλός άνθρωπος. Σύμφωνα με όσα διαπίστωσα, δούλευε μαζί μας από το 2014, μετά έκανε ένα διάλειμμα και επέστρεψε ξανά σε εμάς τα τελευταά 7 χρόνια», συνεχίζει ο Φιορέζε για τον άτυχο οδηγό, ο οποίος στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook έγραφε «στο δρόμο για τη Βενετία».


Στην ταυτοποίηση των 21 θυμάτων προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές του Μέστρε και εκτός από ένα κοριτσάκι 17 μηνών, μεταξύ τους υπάρχουν τέσσερις έφηβοι μεταξύ 8 και 13 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντε Μπάρι, τα θύματα είναι εννέα Ουκρανοί (μεταξύ τους ένας Κινέζος και μια Μολδαβή με ουκρανικά διαβατήρια), τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις Γερμανοί, δύο Πορτογάλοι, η Κροάτισσα κοπέλα και ένας Νοτιοαφρικανός. Μεταξύ τους, η μικρή Charlotte Frommherz, 1,5 έτους από τη Γερμανία. Ή η Daria Lomakina, ένα κορίτσι από την Ουκρανία 10 ετών. Στη συνέχεια, η οικογένεια Ogrezeanu, όλοι Ρουμάνοι: η Aurora Maria, 8 ετών, η Georgiana Elena, 13 ετών, η Mihaela Loredana, 42 ετών, και ο Mircea Gabriel, 45 ετών.

Από τους τραυματίες, τουλάχιστον τέσσερις είναι Ουκρανοί, καθώς και τουρίστες από την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Γερμανία, αλλά και δύο αδέλφια από την Αυστρία. Εννέα εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα, εγκαύματα και κατάγματα.

Η ταυτοποίηση ήταν ένα δύσκολο έργο. Από τα σεντόνια του φλεγόμενου λεωφορείου, οι διασώστες το βράδυ της Τρίτης είχαν ανασύρει απανθρακωμένα και κατακρεουργημένα πτώματα. «Πολλά από τα θύματα», αφηγήθηκε ο εισαγγελέας της Βενετίας «δεν είχαν μαζί τους τα έγγραφά τους».


Ελέγχουν το σύστημα καταγραφής

Κλείσιμο
Στο λεωφορείο που έπεσε στο κενό από την αερογέφυρα στο Μέστρε το βράδυ της Τρίτης, εκτός από το μαύρο κουτί, υπήρχε επίσης «ένα σύστημα που κατέγραφε δεδομένα, όπως την ταχύτητα, τη θέση και τα φρεναρίσματα, τα οποία αποθηκεύονται στο cloud για έξι μήνες και διατίθενται σε πραγματικό χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας» εξήγησε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας «La Linea». Το μαύρο κουτί «κρατάει συνεχώς αρχεία για το τι συμβαίνει μέσα και έξω», πρόσθεσε ο Φιορέζε.




Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και η τραγωδία του ζευγαριού Κροατών

Στην ταυτοποίηση των 21 θυμάτων του δυστυχήματος προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές του Μέστρε και εκτός από ένα κοριτσάκι 17 μηνών, μεταξύ τους υπάρχουν τέσσερις έφηβοι μεταξύ 8 και 13 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντε Μπάρι, τα θύματα είναι εννέα Ουκρανοί (μεταξύ τους ένας Κινέζος και μια Μολδαβή με ουκρανικά διαβατήρια), τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις Γερμανοί, δύο Πορτογάλοι, η Κροάτισσα κοπέλα και ένας Νοτιοαφρικανός. Μεταξύ τους, η μικρή Charlotte Frommherz, 1,5 έτους από τη Γερμανία. Ή η Daria Lomakina, ένα κορίτσι από την Ουκρανία 10 ετών. Στη συνέχεια, η οικογένεια Ogrezeanu, όλοι Ρουμάνοι: η Aurora Maria, 8 ετών, η Georgiana Elena, 13 ετών, η Mihaela Loredana, 42 ετών, και ο Mircea Gabriel, 45 ετών.

Από τους τραυματίες, τουλάχιστον τέσσερις είναι Ουκρανοί, καθώς και τουρίστες από την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Γερμανία, αλλά και δύο αδέλφια από την Αυστρία. Εννέα εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα, εγκαύματα και κατάγματα.

Η ταυτοποίηση ήταν ένα δύσκολο έργο και απαιτήθηκε εξέταση DNA. Από τα σεντόνια του φλεγόμενου λεωφορείου, οι διασώστες το βράδυ της Τρίτης είχαν ανασύρει απανθρακωμένα και κατακρεουργημένα πτώματα. «Πολλά από τα θύματα», αφηγήθηκε ο εισαγγελέας της Βενετίας «δεν είχαν μαζί τους τα έγγραφά τους», καθώς είχαν φτάσει στη Βενετία για ένα ταξίδι που δεν περιελάμβανε ιδιαίτερες επισκέψεις.

Η τραγική μοίρα του νιόπαντρου ζευγαριού από την Κροατία

Σύμφωνα με κροατικά μέσα ενημέρωσης, στο μοιραίο λεωφορείο βρισκόταν ένα ζευγάρι νεαρών Κροατών, ο Μάρκο Μπάκοβιτς και η Αντονέλα Πέρκοβιτς, που έκαναν μήνα του μέλιτος στην Ιταλία. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, πληροφορία που επιβεβαίωσε το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά. Παράλληλα, η ιστοσελίδα της κροατικής εφημερίδας Index προσθέτει ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν την ιστορία ακόμη πιο δραματική.

zevgari-kroates-venetia-2
Το ζευγάρι των Κροατών Antonela Perkovic και Marko Bakovic


Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από τρεις εβδομάδες στο Σπλιτ. «Η γυναίκα», αναφέρει το άρθρο, «ήταν έγκυος και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Ο σύζυγος νοσηλεύεται τώρα στην εντατική, σε σοβαρή κατάσταση. Το ζευγάρι είχε φτάσει στη Βενετία την Τρίτη και, γύρω στις 7.30 μ.μ., είχε επιβιβαστεί στο ηλεκτρικό λεωφορείο που ξεκίνησε από το Τρονκέτο της Βενετίας και κατευθυνόταν προς το κάμπινγκ της Μαργκέρα, όπου οι νεόνυμφοι θα περνούσαν μέρος του μήνα του μέλιτος στην Ιταλία. Αντ' αυτού, σημειώθηκε η τραγωδία στο λεωφορείο, το οποίο - πιθανότατα λόγω ασθένειας του οδηγού - βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε από τα 15 μέτρα στο κενό».

antonela_marko


Τριμελής οικογένεια Τούρκων σώθηκε... για μια πίτσα

Την τύχη τους ευγνωμονούν ο 30χρονος Τούρκος με γερμανική υπηκοότητα Φερχάτ, η 31χρονη γυναίκα του Εμινέ και η τρίχρονη κόρη τους, οι οποίοι... έχασαν το λεωφορείο, επειδή έψαχναν να βρουν να φάνε μια πίτσα σε εστιατόριο της Βενετίας, δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν και καθυστέρησαν δύο λεπτά να φτάσουν στο σημείο αναχώρησης.

Στο μεταξύ, συγκλονίζει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε λίγα λεπτά μετά την ελεύθερη πτώση του λεωφορείου και δείχνει έναν πατέρα να απεγκλωβίζει τη μικρή του κόρη λίγο πριν το όχημα τυλιχτεί στις φλόγες.








Ειδήσεις σήμερα:

«Ασπίδα» για το Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα «Κίμων» - Καθελκύστηκε στη Γαλλία η πρώτη ελληνική Belharra

«Μπλόκο» στους συστηματικούς κακοπληρωτές που αλλάζουν συνεχώς πάροχο

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου – «Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο, κι ας λέει ότι με πήρε»


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης