Έλον Μασκ κατά γερμανικών ΜΚΟ: Ξέρουν οι Γερμανοί πολίτες ότι αποβιβάζουν μετανάστες στην Ιταλία;

Έλον Μασκ κατά γερμανικών ΜΚΟ: Ξέρουν οι Γερμανοί πολίτες ότι αποβιβάζουν μετανάστες στην Ιταλία;

Μετά την επίσκεψή του στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, ο δισεκατομμυριούχος ασχολήθηκε και με την ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού - Τις προηγούμενες ημέρες η Μελόνι διαμαρτυρήθηκε στον Σολτς ότι το Βερολίνο παρέχει κονδύλια σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία

elon-mask-arthrou
Στο μεταναστευτικό φαίνεται ότι είναι αφιερωμένη η ημέρα του Έλον Μασκ, που αφότου ταξίδεψε στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού με καπέλο καουμπόι, θέλησε να ασχοληθεί και με την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Μέσω του λογαριασμού του στο X, ο δισεκατομμυριούχος αναδημοσίευσε ανάρτηση, στην οποία φαίνονται πλάνα από τη διάσωση μεταναστών. Σύμφωνα με το RadioGenoa, αυτή τη στιγμή «υπάρχουν 8 γερμανικά πλοία ΜΚΟ στη Μεσόγειο που μαζεύουν παράνομους μετανάστες για να τους αποβιβάσουν στην Ιταλία Αυτές οι ΜΚΟ επιδοτούνται από τη γερμανική κυβέρνηση». Στην ανάρτηση εκφράζεται η ευχή το ακροδεξιό AfD να κερδίσει τις εκλογές «για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία».

Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, ο Έλον Μασκ περιορίστηκε να ρωτήσει: «Είναι οι Γερμανοί πολίτες ενήμεροι γι’ αυτό;» αναφερόμενος στις καταγγελίες περί χρηματοδότησης των ΜΚΟ από το γερμανικό κράτος.




Καταγγελία Μελόνι σε Σολτς για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ στη Γερμανία


Η καταγγελία δεν είναι καινούρια, καθώς ο ιταλικός Τύπος είχε αναφερθεί σε επιστολή της Τζόρτζια Μελόνι προς τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με την οποία διαμαρτυρόταν για την παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας σε ΜΚΟ και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διάσωσης και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία, χωρίς συντονισμό με τη Ρώμη.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η κυβέρνησή σου, χωρίς να έχει υπάρξει συντονισμός με την ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να αποφάσισε να στηρίξει με σημαντικά κονδύλια, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών στην ιταλική επικράτεια όπως και των διασώσεων στην θάλασσα. Και οι δυο δυνατότητες προκαλούν ερωτήματα», έγραφε  η Μελόνι στην επιστολή της.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός στη συνέχεια υπογράμμιζε: «σε ό,τι αφορά το σημαντικό και δαπανηρό κεφάλαιο της παροχής βοήθειας στην ξηρά, είναι θεμιτό να διερωτηθεί κανείς αν αυτή δεν θα άξιζε να στηριχθεί στη Γερμανία και όχι στην Ιταλία. Παράλληλα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρουσία στην θάλασσα πλοίων των ΜΚΟ προκαλεί τον άμεσο πολλαπλασιασμό των αναχωρήσεων με επισφαλή πλεούμενα. Κάτι που όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο την Ιταλία αλλά συγχρόνως αυξάνει και τον κίνδυνο θαλάσσιων τραγωδιών».

«Θεωρώ ότι οι προσπάθειες, και οικονομικού χαρακτήρα, των χωρών της ΕΕ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη την Ιταλία θα έπρεπε να επικεντρωθούν στη δημιουργία δομικών λύσεων στο μεταναστευτικό φαινόμενο, παραδείγματος χάρη δρώντας υπέρ μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ με τις χώρες διέλευσης της νότιας ακτής της Μεσογείου, η οποία θα απαιτούσε λιγότερα κονδύλια σε σχέση με εκείνη που εδώ και καιρό υφίσταται με την Τουρκία. Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία σου, εύχομαι ο ακριβής χαρακτήρας των πρωτοβουλιών αυτών της κυβέρνησής σου, να μπορέσει να αποσαφηνιστεί καλύτερα και θα χαρώ να συζητήσουμε προσωπικά το θέμα με την πρώτη ευκαιρία αρχίζοντας από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γρανάδας, στις 5 και 6 Οκτωβρίου», κατέληγε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.



Ειδήσεις σήμερα:

Έμπειρος πιλότος ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος που ανασύρθηκε νεκρός από το ελικόπτερο στην Εύβοια

Θεσσαλία: Ένας θάνατος και δύο νοσηλείες από λεπτοσπείρωση στις πλημμυρισμένες περιοχές

Βαγγέλης Κακουριώτης: Η τρανς πορνοστάρ Μia Karolys είναι η θαυμάστρια που τον παρενόχλησε στη σκηνή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης