Έλον Μασκ: Φόρεσε καπέλο καουμπόι και πήγε στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού για να μιλήσει για το μεταναστευτικό

Έλον Μασκ: Φόρεσε καπέλο καουμπόι και πήγε στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού για να μιλήσει για το μεταναστευτικό

Ο δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους ενώ στη συνέχεια θέλησε να προσφέρει στους χρήστες του X μία «αφιλτράριστη» εικόνα

musk_Eagle_Pass
Σε μία μεθοριακή πόλη του Τέξας πήγε την Πέμπτη ο Έλον Μασκ προκειμένου να παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί εκεί «χωρίς φίλτρα». Την ώρα που η συζήτηση για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο δισεκατομμυριούχος βρέθηκε στα σύνορα Τέξας - Μεξικού. Εκεί συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους ενώ στη συνέχεια θέλησε να προσφέρει στους χρήστες του X μία «αφιλτράριστη» εικόνα.


Η επίσκεψη Μασκ σημειώθηκε τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες περνούν τα αμερικανικά σύνορα. Ακολούθως με φορτηγά, τρένα και λεωφορεία φτάνουν σε Τέξας, Αριζόνα και Καλιφόρνια. Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα νότια των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα υψηλός. 

Μάλιστα ο μεγιστάνας βρέθηκε στο Ιγκλ Πας. Εκεί εκατοντάδες μετανάστες περνούν τον ποταμό Ρίο Γκράντε κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος των όχθεων του ποταμού από την Εθνοφρουρά του Τέξας.

Ο Μασκ που φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι, μαύρο καπέλο καουμπόι και γυαλιά ηλίου αεροπόρου σε απευθείας μετάδοση που έκανε μέσω της πλατφόρμας του X παρουσίασε την άποψή του για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

Ο μεγιστάνας αφού ζήτησε να γίνει επιτάχυνση της «έγκρισης» των αιτήσεων εκείνων που δικαιούνται να λάβουν άσυλο έσπευσε να προσθέσει ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος σε όσους «παραβιάζουν τον νόμο». «Θέλουμε να κάνουμε και τα δύο: να βελτιώσουμε τη νόμιμη μετανάστευση και να σταματήσουμε τη ροή των ανθρώπων που είναι τόσο μεγάλη ώστε οδηγεί στην κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών», είπε με νόημα.

Ο Μασκ, που έχει καταγωγή  από τη Νότια Αφρική, αναφέρθηκε στο δικό του καθεστώς «μετανάστη στις ΗΠΑ» και τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά υπέρ των μεταναστών». Σημειώνεται ότι στο βίντεο παρουσίασε τον Ρεπουμπλικανό Τόνι Γκονσάλες, από το Τέξας, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε στην περιοχή κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι «αισθάνονται εγκαταλειμμένοι».

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί υπάρχει έκρηξη βίας στη Σουηδία: Συμμορίες μεταναστών, το δίκτυο Foxtrot και η «κουρδική αλεπού» που κρύβεται στην Τουρκία

«Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στη σκηνή από κοπέλα» - Ο Κακουριώτης μιλάει για το viral βίντεο


Zευγάρι Αλβανών με τα δύο ανίψια του πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης