Γαλλία: Μεθυσμένος οδηγός κατηγορείται ότι σκότωσε αστυνομικό που πήγε να τον ξυπνήσει

Γαλλία: Μεθυσμένος οδηγός κατηγορείται ότι σκότωσε αστυνομικό που πήγε να τον ξυπνήσει

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αστυνομία, γιατί ο οδηγός είχε καταδικαστεί δύο φορές στο παρελθόν - Πατέρας τριών παιδιών το θύμα

le_mans
Οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε αστυνομικό ο οποίος πήγε να τον βοηθήσει όταν αποκοιμήθηκε μεθυσμένος στο τιμόνι του αυτοκινήτου του δικάζεται από σήμερα στη Γαλλία.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν πολλοί αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και οι δύο συνάδελφοι του θύματος που ήταν μαζί του τη νύχτα της τραγωδίας και έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, μαζί με τη χήρα του και τα τρία παιδιά του.

Τη νύχτα της 5ης προς την 6η Αυγούστου 2020 η αστυνομία έλαβε κλήση από την πυροσβεστική, με αίτημα να βοηθήσει «έναν μεθυσμένο οδηγό που κοιμήθηκε στη μέση του δρόμου» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μανς, στη δυτική Γαλλία. Ο 43χρονος αστυνομικός και οι δύο συνάδελφοί του πήγαν στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να ξυπνήσουν τον οδηγό από τον λήθαργό του.

Τη στιγμή που ετοιμάζονταν να σπάσουν ένα από τα τζάμια του οχήματος, ο οδηγός ξύπνησε και, έπειτα από μια σύντομη συνομιλία με τους αστυνομικούς, πάτησε το γκάζι ενώ ο 43χρονος είχε μισομπεί στο αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Το όχημα κατέληξε σε ένα τοιχίο. Ο αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε επί τόπου.

Ο θάνατός του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αστυνομία, πολύ περισσότερο επειδή ο κατηγορούμενος οδηγός είχε καταδικαστεί δύο φορές στο παρελθόν, μία για οδήγηση σε κατάσταση μέθης το 2015 και τη δεύτερη για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής το 2018.

Ο οδηγός, που σήμερα είναι 29 ετών, προφυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης του. Ο δικηγόρος του, Ζαν ντε Μπαρί, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του «αντέδρασε ενστικτωδώς» όταν πάτησε το γκάζι και δεν ήθελε να σκοτώσει τον αστυνομικό. Θα επιδιώξει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου του δράστη, επισύρει ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης