ΗΠΑ: Εξοργιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που νεαροί χτυπούν επίτηδες με το αμάξι και σκοτώνουν ποδηλάτη

ΗΠΑ: Εξοργιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που νεαροί χτυπούν επίτηδες με το αμάξι και σκοτώνουν ποδηλάτη

Συνταξιούχος αστυνομικός το θύμα - Πιστεύεται ότι οι δύο νεαροί χτύπησαν την ίδα μέρα και άλλον ηλικιωμένο

67xronos_podilatis_arthro
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι δύο νεαροί από το Λας Βέγκας που συνελήφθησαν αφού σκότωσαν, χτυπώντας επίτηδες με κλεμμένο αμάξι, έναν συνταξιούχο αστυνομικό που έκανε ποδήλατο τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τη New York Post, o οδηγός του αυτοκινήτου Χεσούς Αγιάλα, 18 ετών, και ο 16χρονος συνεπιβάτης του Τζαμίρ Κις εμφανίστηκαν την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο για τη φονική «βόλτα» τους στις 14 Αυγούστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 64χρονου Αντρέας Προμπστ.

Πηγές τοπικού καναλιού που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα αναφέρουν μάλιστα ότι οι δυο νεαροί είχαν παρασύρει νωρίτερα την ίδια μέρα και έναν άλλον ηλικιωμένο άνδρα που έκανε ποδήλατο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν ο συγκεκριμένος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά. Αφού τράκαραν το κλεμμένο Hyundai sedan που οδηγούσαν, το παράτησαν κάπου και έκλεψαν άλλο όχημα. Μόλις μισή ώρα αργότερα, οι δυο νεαροί παρέσυραν τον Προμπστ - ο οποίος είχε υπηρετήσει ως αρχηγός αστυνομικού τμήματος στην Καλιφόρνια - τραβώντας μάλιστα σε βίντεο τη θρασύδειλη πράξη τους.



Στο σοκαριστικό κλιπ που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ καταγράφεται η στιγμή που το κλεμμένο όχημα προσεγγίζει τον Προμπστ από πίσω και ξαφνικά τον χτυπά, με αποτέλεσμα το σώμα του άτυχου άνδρα να πεταχτεί στο καπό και μετά στο παρμπρίζ. Το βίντεο έχει τραβηχτεί από τη θέση του συνοδηγού και συνοδεύεται από τα γέλια των δύο νεαρών.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται στη συνέχεια να εγκατέλειψαν το όχημα, που ήταν καλυμμένο με αίμα, σε κοντινό σημείο από την επίθεση. Κατόπιν έκλεψαν άλλα δύο αμάξια που τα κατέστρεψαν κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο.

andreas_probst
Ο 64χρονος Αντρέας Προμπστ


Κλείσιμο
Ο 18χρονος Αγιάλα συνελήφθη μόλις λίγες ώρες αργότερα, και καυχήθηκε στους αστυνομικούς ότι «δεν θα παρέμενε για πολύ στη φυλακή» όπως μετέδωσε το KLAS. «Βάζω στοίχημα ότι θα είμαι έξω σε 30 μέρες» φέρεται να είπε ο νεαρός στα όργανα της τάξης, πιστεύοντας ενδεχομένως ότι θα δικαζόταν ως ανήλικος. Ο 16χρονος συνεπιβάτης του συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και, όπως έγινε γνωστό, και οι δύο νεαροί θα δικαστούν ως ενήλικοι.

Ο Αγιάλα συγκεκριμένα διώκεται για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και διακεκριμένη κλοπή.

ayala
Ο Χεσούς Αγιάλα, 18 ετών


Στην πρόσφατη εμφάνισή τους στο δικαστήριοι, και οι δύο έφηβοι παρέμειναν αμίλητοι, αναφέρει το ρεπορτάζ της New York Post.

keys
Ο 16χρονος Τζαμίρ Κις



Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος για τον 14χρονο που αυτοκτόνησε στην Αίγινα: «Όλοι μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας»

Τεράστιες ουρές, χάος και σπρωξιές σε εμπορικό του Ντουμπάι για ένα... iPhone 15 - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης