ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ ζήτησε την παραίτηση του γερουσιαστή Μενέντεζ

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ ζήτησε την παραίτηση του γερουσιαστή Μενέντεζ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία ανακοίνωσε πως ο γερουσιαστής Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν

Collage_Maker-23-Sep-2023-01-31-AM-1944
Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι, ζήτησε χθες Παρασκευή από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ – ο οποίος εκπροσωπεί την συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία στη Γερουσία των ΗΠΑ – να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για δωροληψία που αντιμετωπίζει.

«Οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων εμπλεκομένων εγείρουν βαθύτατη ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας», λέει ο Φιλ Μέρφι και υπογραμμίζει: «Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε πως ο γερουσιαστής Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ – ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία – έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Λάχλαν Μέρντοχ: Ποιος είναι ο πρωτότοκος γιος του Ρούπερτ, που αναλαμβάνει τα ηνία στη μιντιακή αυτοκρατορία του πατέρα του

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον Ρόμπερτ Μενέντεζ από Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Κατάθεση «βόμβα» στη δίκη Πισπιρίγκου: «Οι ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας οφείλονται σε ιατρογενείς χειρισμούς» είπε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης