Κριτική των FT εξόργισε 82χρονη ηθοποιό όπερας - Το «τρομακτικό μέικ απ» που γράφετε είναι το πρόσωπό μου!

Κριτική των FT εξόργισε 82χρονη ηθοποιό όπερας - Το «τρομακτικό μέικ απ» που γράφετε είναι το πρόσωπό μου!

Η Ρόουζ Νοξ Πιμπλς εμφανίζεται γυμνή στη σκηνή καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης των 2,5 ωρών

rose
H πρόσφατη πρεμιέρα της όπερας «Das Rheingold» (Ο Χρυσός του Ρήνου) του Ρίχαρντ Βάγκνερ στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου απέσπασε γενικά πολύ καλές κριτικές, με αρκετές από αυτές να εστιάζουν στην ερμηνεία της Ρόουζ Νοξ Πιμπλς που υποδύεται την «Έρντα», θεά της γης και της σοφίας.

Ήταν η πρώτη φορά που η 82χρονη ηθοποιός και πρώην μοντέλο συμμετείχε σε παράσταση όπερας, και η ίδια ανυπομονούσε να διαβάσει πώς έκριναν τις επιδόσεις της οι απαιτητικοί κριτικοί θεάτρου της Βρετανίας. Η αγωνία της ήταν μεγάλη, δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης Μπάρι Κόσκι είχε πάρει την τολμηρή απόφαση να την βάλει να εμφανίζεται γυμνή στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης που διαρκεί πάνω από 2,5 ώρες, χωρίς διάλειμμα.

Με μεγάλη χαρά της διαπίστωσε ότι αρκετοί από αυτούς αναγνώρισαν τις προσπάθειές της, χαρακτηρίζοντας την ερμηνεία της «γενναία και αξιοπρόσεκτη», συγχαίροντάς την για τον «επιδέξιο χειρισμό» ενός δύσκολου ρόλου και γράφοντας ότι η συνεχής παρουσία της στη σκηνή «αιχμαλώτιζε τα βλέμματα».

Όταν όμως η Νοξ Πιμπλς πήρε να διαβάσει την αγαπημένη της εφημερίδα, τους Financial Times, όλη η καλη της διάθεση χάθηκε μεμιάς εξαιτίας της κριτικής της παράστασης. «Εκτός από το γεγονός ότι ήταν πολύ σύντομη και επιφανειακή, με κατηγόρησαν κιόλας ότι με έκαναν με μέικ απ να δείχνω τρομακτική» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Guardian, η 82χρονη δεν νευρίασε γιατί ο κριτικός Ρίτσαρντ Φέρμαν των FT προσέβαλε την εμφάνισή της αλλά θεώρησε ότι η προσέγγισή του ήταν «τεμπέλικη» με αποτέλεσμα μια ανακριβή κριτική.

«Έγινα έξαλλη. Δεν με "έκαναν να δείχνω τρομακτική". Αυτή είναι η κανονική μου εμφάνιση. Αυτή είμαι εγώ», εξήγησε η ηθοποιός.

Κλείσιμο
Η οργισμένη επιστολή που έγραψε στην εφημερίδα, η οποία τελικά τη δημοσίευσε, έγινε viral, με πολλά βρετανικά ΜΜΕ (όπως οι Times και η Telegraph) να καλύπτουν την απάντηση της ηλικιωμένης ηθοποιού και σχολιαστές να χαρακτηρίζουν «ατόπημα» τη συγκεκριμένη φράση του κριτικού θεάτρου.

Η Νοξ Πιμπλς δηλώνει πάντως ότι έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να ανησυχεί για έναν κριτικό που μπερδεύει τη θεατρική σκηνή με την πασαρέλα. «Η εμφάνισή μου είναι προφανώς άσχετη σε αυτήν την περίπτωση. Υποτίθεται ότι ειμαι 4.9 δισ. ετών, επομένως δεν θα περίμενε κανείς να δείχνω νέα και όπορφη στον ρόλο», δήλωσε εχθές, Τετάρτη.

Η γυναίκα, που παντρεύτηκε στα 18 της και ακολούθησε μια πετυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ, με φωτογραφίσεις στη Vogue και συμμετοχές σε βίντεο κλιπ δηλώνει ότι αισθάνεται ευτυχισμένη και πλήρης με τον τρόπο που έζησε τη ζωή της. «Στα δικά μου μάτια, είναι προσόν το να μεγαλώνεις. Μέχρι αυτό το περιστατικό, δεν μου είχε τύχει ποτέ να με αντιμετωπίσουν διαφορετικά εξαιτίας της ηλικίας μου. Αν μη τι άλλο, τα γηρατειά είναι μπόνους! Άλλοι επιβάτες στο μετρό μου προσφέρουν τη θέση τους! Πώς να μην το απολαμβάνω;», δήλωσε η ηθοποιός.



Δείτε live την κίνηση των οχημάτων

Ειδήσεις σήμερα

Απεργία σε ΗΣΑΠ και Μετρό, στη δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ - Χειρόφρενο στα τρόλεϊ, κανονικά οι πτήσεις

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα

«Σέβομαι και τιμώ την Αχτσιόγλου, θα είμαι ασπίδα προστασίας» λέει τώρα ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης