Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν στη διάθεσή τους τριάντα ως σαράντα πέντε ημέρες προτού ο χειμωνιάτικος καιρός περιπλέξει την κατάσταση όσον αφορά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν στις αρχές Ιουνίου, εκτιμά ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.
Πρόκειται για «αρκετό χρόνο ακόμη», δήλωσε ο στρατηγός Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.
Ο ουκρανικός στρατός σημειώνει σταθερή πρόοδο και διατήρησε αξιόλογες μάχιμες δυνάμεις, σύμφωνα με τον αμερικανό ανώτατο αξιωματικό. Η μάχη δεν έχει τελειώσει, πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ.
Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε πως σε περίπου έναν μήνα ο καιρός θα επιδεινωθεί. «Θα αρχίσουν οι βροχές» και το έδαφος θα γίνει «πολύ λασπώδες. Θα είναι πολύ δύσκολο τότε να κάνεις ελιγμούς, και κατόπιν θα αρχίσει ο βαρύς χειμώνας».
Σύμφωνα με τον στρατηγό Μίλεϊ, είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί αν η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε ή όχι.
Το Κίεβο απορρίπτει επικρίσεις δυτικών αξιωματούχων για τους οποίους η αντεπίθεση των δυνάμεών του εκτυλίσσεται με υπερβολικά βραδύ ρυθμό και δεν επικεντρώθηκε εξαρχής στον νότο.
Κάθε νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της καινούριες ανάγκες, συνήθειες και, φυσικά, μια νέα σχολική τσάντα. Στο Πλαίσιο, η φετινή Back to School συλλογή αποτυπώνει αυτή την εξέλιξη, με προτάσεις που συνδυάζουν λειτουργικότητα, στυλ, τεχνολογία και δημιουργικότητα.