«Ο Στρος-Καν θα μπορούσε να αναλάβει δημόσια αξιώματα»

«Ο Στρος-Καν θα μπορούσε να αναλάβει δημόσια αξιώματα»

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν θα μπορούσε να επανέλθει στη δημόσια ζωή και να αναλάβει και πάλι αξιώματα στη Γαλλία...

Παπανδρέου : «Πάμε μαζί»
Αισιόδοξοι οι συνήγοροι του Στρος-Καν για την έκβαση της υπόθεσης

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν θα μπορούσε να επανέλθει στη δημόσια ζωή και να αναλάβει και πάλι αξιώματα στη Γαλλία, αν απορριφθούν οι σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ο πολιτικός ο οποίος φέρεται να αποτελεί το φαβορί των Σοσιαλιστών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει καταστεί ο επικρατέστερος σοσιαλιστής υποψήφιος για τις εκλογές του 2012 μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν το Μάιο, δήλωσε ότι εναπόκειται στον πρώην υπουργό Οικονομικών να αποφασίσει αν θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τους άλλους υποψηφίους στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, σε περίπτωση που η σε βάρος του δίωξη διακοπεί.

Οι εικασίες εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο ότι η υπόθεση κατά του Στρος-Καν πρόκειται να εγκαταλειφθεί. Ένας δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης που τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού, δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times ότι έχει κληθεί για μια συνάντηση με τον εισαγγελέα τη Δευτέρα, κάτι που όπως ερμηνεύει ως ένα σημάδι ότι η υπόθεση θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί.

Κλείσιμο

"Ό,τι και να έχει ειπωθεί, ένας άνδρας με τις ικανότητες του Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι χρήσιμος στη χώρα του στους επόμενους μήνες και χρόνια", δήλωσε ο Ολάντ στον ραδιοσταθμό France Inter.

Ερωτηθείς εάν ο Στρος-Καν θα μπορούσε να διεκδικήσει την εκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου ο Ολάντ απάντησε "αυτό εξαρτάται από εκείνον".

Οι Σοσιαλιστές πολιτικοί είχαν διορία έως τις 13 Ιουλίου για να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους και η αρχή που είναι υπεύθυνη για την ψηφοφορία έχει επιλέξει έξι από αυτούς για να ανταγωνιστούν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος τον Οκτώβριο.

Πολιτικοί υποστηρικτές του Στρος-Καν, πολλοί από τους οποίους στάθηκαν στο πλευρό του κατά τις ημέρες μετά τη σύλληψή του, έχουν από τότε απορρίψει την ιδέα της υποψηφιότητάς του και υποστηρίζουν άλλους πιθανολογούμενους υποψηφίους.

Ο Ολάντ είπε ότι είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του πριν από τη σύλληψη του Στρος Καν και ενδεχόμενη επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στον εκλογικό αγώνα δεν θα επηρεάσει τη θέση του.

Επίσης, απέκλεισε οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία με τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

"Δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε διευθέτηση. Υπέβαλα υποψηφιότητα (για την προεδρία), γιατί είχα ένα μήνυμα, μια προσέγγιση, μια δέσμευση για τη χώρα ", δήλωσε ο Ολάντ.

Η New York Post την Κυριακή, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι οι εισαγγελείς θα ζητήσουν από τον δικαστή την Τρίτη να αποσύρει όλες τις κατηγορίες στην ποινική υπόθεση κατά του Στρος-Καν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης