J-pop: Παραιτήθηκε η επικεφαλής πρακτορείου ταλέντων μετά μετά τον σάλο για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ιδρυτή του

J-pop: Παραιτήθηκε η επικεφαλής πρακτορείου ταλέντων μετά μετά τον σάλο για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ιδρυτή του

Ο Τζόνι Κιταγκάουα, τέως μεγιστάνας της ιαπωνικής ποπ που πέθανε το 2019, φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά εκατοντάδες παιδιά και νεαρούς άνδρες επί πολλές δεκαετίες

kitagwa
Η ανιψιά του Τζόνι Κιταγκάουα, του τέως μεγιστάνα της J-pop που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου το οποίο συγκλόνισε την Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από επικεφαλής του πρακτορείου ταλέντων που είχε ιδρύσει ο θείος της.

Ο Κιταγκάουα, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2019, κατηγορήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά εκατοντάδες παιδιά και νεαρούς άνδρες επί πολλές δεκαετίες ενώ ηγείτο του πιο ισχυρού πρακτορείου ταλέντων στη βιομηχανία της μουσικής ποπ στην Ιαπωνία.

Αφότου το BBC μετέδωσε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο, η οργή στην Ιαπωνία άρχισε να παρουσιάζει ομοιότητες με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τα σκάνδαλα στα οποία είχαν εμπλακεί ο κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο Βρετανός τηλεοπτικός σταρ Τζίμι Σάβιλ.

kitagawa

Καθώς ολοένα και περισσότερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης προέβαλλαν την ιστορία, βουλευτές εξέφραζαν την οργή τους, ενώ ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέκριναν το πρακτορείο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις κατηγορίες.

Το πρακτορείο, Johnny & Associates, το οποίο ίδρυσε ο Κιταγκάουα το 1962, έχει τεράστια πολιτιστική παρουσία στην Ιαπωνία, τροφοδοτώντας την J-pop με μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα περιλαμβανομένων των SMAP και Arashi, που έχουν πολλούς θαυμαστές στην Ανατολική Ασία.

Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα, η ανιψιά του Κιταγκάουα, η 57χρονη Τζούλι Κ. Φουτζισίμα, ζήτησε συγγνώμη για τις κακοποιήσεις και είπε πως παραιτήθηκε από το πρακτορείο προχθές, Τρίτη.

Κλείσιμο
Ο Νοριγιούκι Χιγκασιγιάμα, πρώην μέλος του κορυφαίου αγορίστικου συγκροτήματος Shonental στα χρόνια του 1980, είναι ο νέος επικεφαλής του πρακτορείου, είπε.

Ο Χιγκασιγιάμα, 56 ετών σήμερα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ θύμα ούτε μάρτυρας κακοποίησης, αλλά είχε ακούσει τις φήμες. «Δεν μπόρεσα να κάνω και δεν έκανα τίποτα γι' αυτό», είπε.

«Θα πάρει χρόνο να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη, αλλά θα αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου ασχολούμενος με αυτό το πρόβλημα», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως θα αποσυρθεί από τον μουσικό χώρο στα τέλη του έτους.

Η κακοποίηση από τον Κιταγκάουα νεαρών αγοριών και ανδρών πριν κάνουν το μουσικό ντεμπούτο τους είχε καταγραφεί για πρώτη φορά από την τοπική Shukan Bunshun τo 1999, όμως το σκάνδαλο ξέσπασε σε όλη την έκτασή του φέτος, όταν περισσότερα θύματα άρχισαν να μιλούν γι’ αυτό δημόσια μετά την έρευνα του BBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρός Ουκρανός σκότωσε το ζευγάρι Αμερικανών που τον υιοθέτησαν από ορφανοτροφείο στη χώρα του

Σάλος στη Βρετανία: Μυστικός αστυνομικός κορόιδευε επί... 19χρόνια τη γυναίκα στο πλευρό του

Εμμονή της κακοκαιρίας Daniel στην Αττική «βλέπει» ο Κολυδάς μέχρι το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης