Τζέφρι Έπσταϊν: Σε «αμέλεια και κακή συμπεριφορά της φυλακής» αποδίδεται η αυτοκτονία του

Τζέφρι Έπσταϊν: Σε «αμέλεια και κακή συμπεριφορά της φυλακής» αποδίδεται η αυτοκτονία του

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε λόγο για αποτυχία του ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών – Ζητήματα ασφαλείας στο κελί του 

epstein1
Τις προβληματικές συνθήκες κράτησης που επέτρεψαν στον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν να αυτοκτονήσει αποτυπώνει ο παρατηρητής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που κάνει λόγο για έλλειψη συγκρατούμενου, αλλά και για προβλήματα στις κάμερες παρακολούθησης.

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς δήλωσε ότι ένας «συνδυασμός αμέλειας και παραπτωμάτων» επέτρεψε στον Τζέφρι Έπσταϊν να αυτοκτονήσει σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου είχε προφυλακιστεί ενόψει της δίκης του για κατηγορίες σχετικά με σωματεμπορία.

Σύμφωνα με τον Χόροβιτς, υπήρξε αποτυχία του ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών στην εγκατάσταση συγκρατουμένου του Έπσταϊν στο κελί, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου, ενώ προβλήματα υπήρξαν και με τις κάμερες παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, ο Χόροβιτς δήλωσε ότι ο Έπσταϊν είχε μείνει στο κελί του με πάρα πολλά κλινοσκεπάσματα, γεγονός που εγείρει ζητήματα ασφαλείας, καθώς τα χρησιμοποίησε στην αυτοκτονία του.

Κλείσιμο
Ο γενικός επιθεωρητής εξέδωσε έκθεση με τα πορίσματα της έρευνάς του για τον θάνατο του Έπσταϊν τον Αύγουστο του 2019, που ήταν και η τελευταία από τις πολλές επίσημες έρευνες που έγιναν για το θέμα. Επίσης, επανέλαβε ευρήματα και προηγούμενων ερευνών περί μη ένδειξης εγκληματικής ενέργειας, καταρρίπτοντας τα περί θεωριών συνωμοσίας.

Καταπονημένα μέλη του προσωπικού

Ο Χόροβιτς επανέλαβε προηγούμενες διαπιστώσεις ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού της φυλακής, που μετείχαν στη φύλαξη του παιδόφιλου, ήταν υπερβολικά καταπονημένα. Ειδικότερα, διαπίστωσε ότι 13 υπάλληλοι είχαν κακή απόδοση και συνέστησε να υπάρξουν κατηγορίες κατά έξι. Μόνο δύο εργαζόμενοι που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Έπσταϊν κατηγορήθηκαν, όμως απέφυγαν τη φυλακή, καθώς έκαναν συμφωνία με τις αρχές, ομολογώντας ότι παραποίησαν ημερολόγια.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο στο Μανχάταν, ενώ περίμενε τη δίκη του για κατηγορίες περί εμπορίας σεξουαλικών αγαθών και συνωμοσίας. Η έκθεση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Associated Press απέκτησε χιλιάδες σελίδες αρχείων που περιγράφουν λεπτομερώς την κράτηση και τον θάνατο του Επστάιν και τα χαοτικά επακόλουθά τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητέρα στο Μίσιγκαν έπνιγε το 2χρονο παιδί της σε μπανιέρα και το έσωσαν αστυνομικοί - Σκληρό βίντεο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - «Καλή αρχή» ευχήθηκε ο Μητσοτάκης

Τα 4 νομοσχέδια και τα μέτρα έκπληξη τις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης